Spionajul ucraineana are oameni in cercul lui Putin

Spionajul ucraineana are oameni in cercul lui Putin

Serviciile speciale ucrainene obțin informații de la persoane din cercul lui Vladimir Putin, a dezvăluit purtătorul de cuvânt al Ministerului ucrainean al Apărării, Andri Cerniak, într-un interviu acordat la 14 februarie pentru portalul grec Lefimerida, preluat de New Voice of Ukraine.

Ucraina ar avea spioni în cercul lui Putin FOTO Profimedia

„Este vorba despre oameni care sunt dincolo de orice suspiciune, cunoscuți drept susținători ai «Marii Rusii». O mulțime de oameni din jurul lui Putin nu sprijină politica sa față de Ucraina”, a spus el , potrivit sursei citate, preluată de New Voice of Ukraine.

Cerniak a făcut observația că dacă aliații lui Putin oferă ajutor serviciilor secrete ucrainene nu o fac din bună-credință, ci pentru propriul beneficiu.

„Cineva (o face) pentru a salva o viață, altcineva deoarece pierde bani. După invazia Ucrainei, mai multe persoane au început să piardă bani și influență extrem de rapid. Nu le place deloc acest lucru”, a explicat el.

Cherniak a mai adăugat că aceste surse de la Kremlin vor putea să-l dea jos pe Putin doar atunci când puterea lui va slăbi suficient de mult. Or, în acest moment ei nu sunt pregătiți pentru a face ceva în acest sens.

Politolog ucrainean: Rusia poate fi slăbită prin trei mijloace

În opinia politologului ucrainean Mikola Davidiuk există trei mijloace prin care Rusia poate fi slăbită astfel încât să nu mai reprezinte o amenințare pentru alte țări, primul fiind desființarea regimului.

„Ucraina va încheia acest război printr-un asasinat - fie politic, fie fizic, al persoanei înseși a lui Putin. Și nu încape îndoială că se va întâmpla. Pentru că altminteri războiul nu se va încheia, convulsiile lui Putin îi permit să dea ordine. Elitele au acceptat un lucru simplu. De ce nu credem în răzvrătirea sau crima elitelor? Elitele spun: «Și ce anume depinde de noi?». Nici nu are importanță dacă sunt elitele-oligarhi de la Londra sau funcționari plutocrați de la Moscova cele care susțin că nu există nimic care să depindă de ele”, a susținut Davidiuk în cadrul unui interviu recent.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

4 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

5 Foarte interesante amănunte...