Spitalele din București au rămas fără vaccin antitetanos. Un elicopter SMURD a zburat de urgență la Chișinău pentru a aduce medicamentul

Spitalele din București au rămas fără vaccin antitetanos. Un elicopter SMURD a zburat de urgență la Chișinău pentru a aduce medicamentul

Un echipaj aero –medical SMURD Iaşi a efectuat sâmbătă o intervenţie pentru a prelua de la Chişinău vaccin antitetanos, destinat unui pacient din București în vârstă de 20 de ani, scriu jurnaliștii de la publicația locală deschide.md.

Operaţiunea a avut loc pentru salvarea bărbatului care avea nevoie urgentă de medicament, potrivit sursei citate. Elicopterul cu echipajul medical a aterizat la ora 11:34 pe stadionul Dinamo din municipiul Chişinău, unde au fost aşteptaţi de medicii din Republica Moldova care au oferit serul.

La scurt timp, elicopterul SMURD a decolat şi a zburat spre Galaţi de unde medicamentul urma să fie preluat de un alt echipaj şi transportat pe calea aeriană la Bucureşti.

Vaccinul antitetanos a fost adus în Capitală pentru a ajuta un pacient internat la Spitalul Universitar de Urgenţă Doctor Carol Davila din Bucureşti.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Foarte interesante amănunte...

2 CTP / „Juriul de la Chișinău a acordat zero puncte României. Ce ziceți de asta?”

3 ULTIMA ORĂ Un general american anunță că Rusia ia în considerare capitularea în războiul împotriva Ucrainei

4 Aviația tactică a Rusiei a dispărut din Ucraina. De ce oare?

5 Notă internă strict secretă a FSB: Agenții ruși „cred că Putin este bolnav în faza terminală”