Spitalul de Boli Infecţioase 'Victor Babeş' Timişoara a crescut capacitatea de internare a pacienţilor cu COVID

Spitalul de Boli Infecţioase 'Victor Babeş' Timişoara a crescut capacitatea de internare a pacienţilor cu COVID

Spitalul de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie "Victor Babeş" Timişoara a crescut capacitatea de internare a pacienţilor infectaţi cu noul coronavirus, începând de miercuri, prin reorganizarea Secţiilor de Pneumologie 1 şi 2, trecând în zona roşie COVID mai multe saloane, cu un total de 45 de paturi.

Astfel, pentru pacienţii infectaţi cu SARS-CoV-2 sunt alocate 181 paturi, astăzi, în spital fiind internaţi 142 de pacienţi, dintre care 13 la ATI.

Totodată, medicii spitalului le transmit pacienţilor cu Bronhopneumopatie Obstructivă Cronică (BPOC) şi celor care suferă de neoplasm pulmonar, să se adreseze unităţii, întrucât este nevoie ca aceştia să fie în continuare diagnosticaţi şi să le fie urmărită evoluţia bolii.

"Având în vedere numărul din ce în ce mai mare de cazuri de infecţie cu SARS-CoV-2, am fost nevoiţi să refacem circuitele în întreg spitalul. Am reorganizat zona roşie şi am crescut capacitatea de internare. Mai bine de jumătate dintre paturile destinate pacienţilor COVD sunt dotate cu instalaţii de oxigen. Aici îi vom interna pe pacienţii cu forme medii sau severe de infecţie cu noul coronavirus. Din păcate, dacă nu se vor respecta regulile de distanţare fizică, iar oamenii nu vor purta mască de protecţie, în câteva zile, paturile vor fi ocupate. Avem, în continuare, mai multe saloane din Secţia de Pneumologie pentru pacienţii non-COVID. De asemenea, fac un apel către pacienţii cu Bronhopneumopatie Obstructivă Cronică (BPOC) şi către cei care suferă de neoplasm pulmonar, să se adreseze spitalului nostru. Este nevoie ca aceştia să fie în continuare diagnosticaţi şi să le fie urmărită evoluţia bolii", declară directorul medial al spitalului, dr. Diana Manolescu, într-un comunicat remis, miercuri, AGERPRES.

În urmă cu o săptămână, Clinica de Recuperare Cardiovasculară a devenit secţie externă a Spitalului "Victor Babeş" Timişoara, cu o capacitate de 48 de paturi, dintre care 12 sunt prevăzute cu oxigen. În clinică sunt internaţi, în prezent, 35 de pacienţi cu forme uşoare şi medii de COVID.

În altă ordine de idei, în această dimineaţă, 24 de localităţi din judeţ aveau rata de infectare de peste 3 la mia de locuitori, respectiv Timişoara (4,15), Buziaş (3,50), Sânnicolau Mare (4,11), Beba Veche (3,23), Becicherecu Mic (3,26), Bethausen (3,13), Biled (4,10), Dudeştii Noi (6,36); Dumbrăviţa (5,56), Fibiş (4,60), Foeni (4,57), Găvojdia (3,41), Ghiroda (6,92), Giroc (5,44), Giulvăz (3,08), Jebel (4,49), Moşniţa Nouă (3,51), Orţişoara (3,58), Pesac (8,14), Săcălaz (4,89), Sânandrei (4,79), Şandra (3,19), Sânmihaiu Român (3,47) şi Saravale (3,29).

Alte 25 de localităţi au rata de infectare de peste 1,5 la mia de locuitori.

Potrivit Prefecturii Timiş, în ultimele 24 de ore au fost confirmate 318 noi cazuri de COVID, dintre care 184 în Timişoara. În această dimineaţă, 283 de persoane cu SARS-CoV-2 erau internate, cu 31 de cazuri pe ATI. Nouă cadre medicale au fost confirmate cu coronavirus. De asemenea, s-au înregistrat şapte decese.

Direcţia de Sănătate Publică Timiş a anunţat că sunt 16 focare active în supraveghere epidemiologică. A fost închis un focar de la o unitate economică din Timişoara, dar a apărut unul la Secţia de urologie a Spitalului Judeţean Timişoara, unde au fost confirmate nouă cazuri. AGERPRES / (AS - autor: Otilia Halunga, editor: Marius Frăţilă, editor online: Ady Ivaşcu)

 

Sursa foto: Spitalul de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie "Victor Babeş" Timişoara

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Bășiți aici! / „Declarația de la București” / Căcații stângii, acum ajunși bășini, vor să-l alunge pe Iohannis

2 Fiul patronului Cris-Tim, arestat pentru trafic de droguri

3 Ăștia o iau razna / Numire suspectă în Guvern pe filiera interlopului lui Cîțu / Cum, mă, să pui în locul unui pro…

4 „Am depresie și anxietate severă. Am fost violată de patru ori!”

5 „A vrut să mă interneze la nebuni! La copii nu renunț niciodată!”