Spitalul "Dr. Carol Davila" se reorganizează prin absorbția Centrului de Boli Cardiovasculare "Acad. Vasile Cândea"

Spitalul "Dr. Carol Davila" se reorganizează prin absorbția Centrului de Boli Cardiovasculare "Acad. Vasile Cândea"

Spitalul Universitar de Urgență Militar Central "Dr. Carol Davila" din București se reorganizează prin absorbția Centrului Clinic de Urgență de Boli Cardiovasculare "Acad. Vasile Cândea" și preluarea activității acestuia, potrivit unei hotărâri a Guvernului din 2 iunie, publicată joi în Monitorul Oficial.

Conform hotărârii, se aprobă desființarea Centrului "Acad. Vasile Cândea", unitate sanitară publică cu paturi, cu personalitate juridică, cu sediul în București, aflat în rețeaua sanitară a Ministerului Apărării Naționale.

Totodată, Spitalul "Dr. Carol Davila", unitate sanitară publică cu paturi, cu personalitate juridică, cu sediul în București, aflat în rețeaua sanitară a MApN, se reorganizează prin absorbția Centrului "Acad. Vasile Cândea" și preluarea activității acestuia, ca structură fără personalitate juridică, la data încheierii între cele două unități sanitare a protocolului de predare-preluare.

Personalul de specialitate medico-sanitar și auxiliar sanitar care își desfășoară activitatea în Centrul "Acad. Vasile Cândea" se preia, fără afectarea drepturilor salariale, de către Spitalul "Dr. Carol Davila" din București.

De asemenea, personalul tehnico-economic-administrativ și de întreținere din Centrul "Acad. Vasile Cândea" se preia de către Spitalul "Dr. Carol Davila", cu încadrarea în normativul de personal, sau, după caz, se redistribuie la alte unități din București, din rețeaua MApN, fără afectarea drepturilor salariale.

Structura organizatorică a Spitalului "Dr. Carol Davila", rezultată în urma acestei reorganizări, se aprobă prin ordin al ministrului Apărării Naționale, cu avizul Ministerului Sănătății, în 60 de zile de la data intrării în vigoare a acestei hotărâri.

Totodată, patrimoniul Centrului "Acad. Vasile Cândea" se preia de către Spitalul "Dr. Carol Davila" pe baza situațiilor financiare întocmite și a protocolului de predare-primire încheiat în 30 de zile de la data intrării în vigoare a hotărârii.

În aceeași hotărâre se menționează faptul că protocolul de predare-primire cuprinde prevederile bugetare și execuția bugetară pe anul 2016 ale Centrului "Acad. Vasile Cândea", care se predau Spitalului "Dr. Carol Davila".

AGERPRES/ (AS — autor: Mădălina Cerban, editor: Andreea Rotaru, editor online: Simona Aruștei)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa o fi?

2 „Sacoșa cu 2,5 milioane de euro era pentru Elena Udrea”

3 Ce urmează? Liniște și o guvernare liberală

4 „Cine a vândut căcat a câștigat bine și vara asta” / Adi Hădean, mesaj dur de pe litoral

5 „Femeile care vor să facă sex să poarte la job un cerculeț verde pe rever” / Controversă provocată de George Bu…