Spitalul mobil pe care voluntarul român Radu Hossu îl construia in Ucraina, bombardat de ruși

Spitalul mobil pe care voluntarul român Radu Hossu îl construia in Ucraina, bombardat de ruși

Spitalul mobil pe care voluntarul român din Brașov Radu Hossu îl construiește din donațiile românilor în Ucraina a fost vizat și bombardatele rușilor de luni, 22 mai. Clădirea administrativă a companiei, 5 vehicule ale companiei și o companie de închirieri auto au suferit pagube.

„Dacă aceasta nu este o altă dovadă că Rusia vizează infrastructura civilă, de data aceasta una care ar fi trebuit să salveze vieți, chiar și viețile prizonierilor de război ruși, la fel ca și un stat terorist, nu știu ce mai pot dovedi! Nimic militar. Nimic de-a face cu armata ucraineană. O companie civilă care încearcă să ne ajute să salvăm vieți!!!“, scrie Radu Hossu pe contul său de Twitter.

Radu Hossu a reușit să mobilizeze mii de români, după invadarea Ucrainei de către Rusia, să doneze sume consistente de bani, convertiți în materiale și echipamente de primă necesitate, atât pentru armata ucraineană, cât și pentru populația din prima linie.

În timpul atacului rusesc asupra Niprului din noaptea de luni, 22 mai, trei clădiri ale unității de salvare a Serviciului de Stat de Urgență au fost distruse în oraș, a declarat în această dimineață Serhii Kruk, șeful Serviciului de Stat de Urgență al Ucrainei .

Potrivit acestuia, în timpul bombardării unității de urgență și salvare, pe lângă clădirile distruse, au fost distruse și peste 20 de echipamente și un salvator a fost rănit.

„Distrugerea unităților Serviciului Național de Securitate este o încălcare gravă a normelor Convenției de la Geneva. Aceasta este o încălcare a tuturor normelor dreptului internațional și a moralității umane obișnuite! Rusia este un stat terorist!!!”, a subliniat Kruk.

Noaptea, rușii au bombardat masiv Dniprul din aer. Forțele de apărare antiaeriană au doborât 15 drone și patru rachete de croazieră peste regiune , dar, din păcate, nu a fost și pagube. Pe lângă stația de salvare, au fost avariate o întreprindere privată, clădiri private și de apartamente, o grădiniță și alte clădiri. Potrivit datelor preliminare, șapte persoane au fost rănite.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...