Sportivii japonezi vor fi imunizaţi înaintea Jocurilor Olimpice de la Tokyo

Sportivii japonezi vor fi imunizaţi înaintea Jocurilor Olimpice de la Tokyo

Sportivii olimpici japonezi vor începe curând să fie imunizaţi contra noului coronavirus, a anunţat miercuri Comitetul olimpic japonez (JOC), în conjunctura în care campania de vaccinare are un ritm foarte lent în Japonia, transmite DPA.

Vaccinarea celor 1.600 de persoane din delegaţia olimpică a Japoniei, incluzând antrenori, oficiali şi circa 600 de sportivi, va debuta pe 1 iunie, înaintea întrecerilor olimpice programate între 23 iulie şi 8 august la Tokyo, a precizat JOC.

Preşedintele CIO, germanul Thomas Bach, a spus săptămâna trecută că peste 80% dintre rezidenţii Satului Olimpic vor fi imunizaţi la momentul Olimpiadei de vară, amânată cu un an din cauza pandemiei de coronavirus.

CIO şi organizatorii niponi au promis că vor asigura Jocuri Olimpice în siguranţă prin luarea unor măsuri stricte contra COVID-19.

Bach a promis că va furniza personal medical suplimentar pentru a susţine măsurile contra noului coronavirus din Satul Olimpic şi arenele olimpice. Anunţul germanului a intervenit după ce sindicatele medicilor şi al asistentelor şi-au manifestat opoziţia faţă de Jocuri, în conjunctura în care cazurile de infectare s-au multiplicat în ţară.

Zece prefecturi, inclusiv Tokyo, se află în stare de urgenţă de la începutul lunii mai. Capitala Japoniei a raportat miercuri 743 de noi cazuri de infectare, depăşind bariera de 700 pentru prima oară în ultimele şase zile.

Conform unor ultime sondaje, populaţia japoneză respinge în majoritate desfăşurarea Jocurilor Olimpice în această vară, dar John Coates, vicepreşedinte al CIO şi şeful Comisiei de coordonare a CIO pentru JO de la Tokyo, a spus vinerea trecută că Jocurile vor avea loc chiar dacă starea de urgenţă va fi prelungită. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Șeful unui clan mafiot din Austria și-a tocat dușmanii, i-a făcut mici și i-a mâncat cu muștar și ceapă

2 Așa o fi? / Sau e doar o nouă intoxicare a Mafiei PSD?

3 „Piggy își bate la propriu joc de voi gâștele” / Oana Zăvoranu șterge pe jos cu Oana Roman

4 Ce dobitoc sinistru! / Cozmin Guşă mai apare cu doar 0,125% la Realitatea Plus! / El minte în continuare că are 49…

5 De citit / Cât ne costă prostia și ticăloșia politicienilor care ne conduc