Sporuri porcești la Curtea de Conturi, devenită cocină de lux pentru PSD

Sporuri porcești la Curtea de Conturi, devenită cocină de lux pentru PSD

Membrii Plenului Curţii de Conturi (RCC) primesc, pe lângă salariu şi o indemnizaţie de şedinţă în valoare de 25%, atenţie!, nu din leafa lor, ci din îndemnizaţia lunară a preşedintelui instituţiei, reiese dintr-un răspuns al RCC la o solicitare formulată de Epoch Times , care a cerut să i se comunice valoare veniturilor salariale ale consilierilor de conturi şi structura acestora (salariu de bază plus sporuri şi indemnizaţii şi valoarea acestora).

Cum salariul de bază net al preşedintelui Curţii de Conturi se ridică, potrivit adresei Curţii de Conturi, la 13.993 lei, dacă ia parte la patru şedinţe pe lună, un "simplu" consilier membru al plenului ar putea adăuga la leafa lui de 12.776 lei încă 13.993, ceea ce ar însemna un total de 26.769 lei lunar net, respectiv peste 5400 de euro lunar. Pentru o singură şedinţă ia 3498 de lei, respectiv 709 euro.

Curtea de Conturi precizează totuşi că cuantumul lunar al indemnizaţiilor de şedinţă pentru membrii plenului nu poate depăşi îndemnizaţia lunară a preşedintelui, indiferent de numărul şedinţelor organizate în decursul unei luni de plen.

Plenul Curţii de Conturi numără în prezent 17 persoane. Din el fac parte personaje ultra cunoscute, precum Niculae Bădălău şi Ilie Sârbu, foşti grei ai PSD. Preşedinte al Curţii de Conturi este Mihai Busuioc, împins în această funcţie, la finalul anului 2017, de fostul lider PSD Liviu Dragnea.

Nu doar consilierii Curţii de Conturi câştigă bani frumoşi ci şi angajaţii în funcţii de conducere. Din tabelul afişat pe site-ul instituţiei rezultă că aceştia beneficiază, în plus faţă de leafă, de sporuri pentru condiţii vătămătoare de muncă plus spor de gestionare de date şi informaţii clasificate.

Un director are spor de condiţii vătămătoare în cuantum (brut) între 1699 lei şi 1847 lei, la care se adaugă spor pentru gestionare date clasificate cu o valoare egală. Sporurile secretarului general sunt chiar mai mari, respectiv de 2295 lei fiecare. Cei care au doctorat mai iau în plus alţi 950 de lei.

Redăm răspunsul Curţii de Conturi şi tabelul cu salariile şi sporurile.

(Epoch Times)

(Epoch Times)

(Epoch Times)

(Epoch Times)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...