"Spotlight", Leonardo DiCaprio și Brie Larson, marii câștigători ai SAG Awards

"Spotlight", Leonardo DiCaprio și Brie Larson, marii câștigători ai SAG Awards

Sindicatul Actorilor din SUA (Screen Actors Guild, SAG) a acordat lungmetrajului "Spotlight" premiul pentru "Cea mai bună distribuție", în cadrul unei gale desfășurate sămbătă seara, la Los Angeles, în care s-a pus un vădit accent pe diversitate, în contextul polemicii legate de lipsa artiștilor de culoare de pe lista nominalizărilor la Oscar, relatează agențiile internaționale de presă.

Realizat de Tom McCarthy,"Spotlight", care figurează printre marii favoriți la Oscarurile din 2016, redă ancheta jurnalistică de la Boston Globe care a scos la iveală un scandal de pedofilie în Biserica catolică. Mark Ruffalo, Rachel McAdams și Michael Keaton sunt principalii protagoniști.

Leonardo DiCaprio a fost recompensat la cea de-a 22-a ceremonie a SAG Awards cu premiul pentru "Cel mai bun actor în rol principal" pentru interpretarea din "The Revenant"', iar Brie Larson a fost desemnată "Cea mai bună actriță în rol principal" pentru personajul întruchipat în "Room".

Idris Elba a fost premiat pentru "Cel mai bun actor în rol secundar" ("Beasts of No Nation"), iar Alicia Vikander a fost aleasă drept "Cea mai bună actriță în rol secundar" ("The Danish Girl").

Pentru Leonardo DiCaprio a fost prima victorie după nouă nominalizări la aceste prestigioase premii, care sunt considerate drept o avanpremieră a Oscarurilor. În ultimii 11 ani, toți cei premiați de SAG la această categorie au câștigat și premiul similar oferit de Academia de Film de la Hollywood.

Explicația poate fi legată de faptul că mulți dintre actorii care fac parte din SAG sunt și membri ai Academiei de Film care acordă statuetele de aur. Anul trecut, patru dintre laureații de la SAG Patricia Arquette, Eddie Redmayne, Julianne Moore și J.K. Simmons au primit și un Oscar.

Actorul britanic de culoare Idris Elba a fost laureat și pentru "Cel mai bun rol într-un film de televiziune" pentru "Luther", dar nu se regăsește pe lista nominalizărilor de la Oscar.

În domeniul filmelor de televiziune, "Downton Abbey" a luat premiul pentru cel mai bun serial dramatic, Kevin Spacey a câștigat din noul premiul pentru "Cel mai bun actor în rol principal" pentru "House of Cards", iar Jeffrey Tambor ("Transparent") a triumfat drept "Cel mai bun actor de comedie".

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Țiriac ar fi bolnav grav!

2 Dur articol! Așa este, domnule președinte?

3 „Aș vrea să îi spun că o consider o imbecilă”

4 Dacă textul ăsta era un sex anal, „Superman” mergea crăcănat o săptămână!

5 CULISE Tabăra Cîțu și-a împărțit funcțiile / Gorghiu urmează să devină al doilea om în stat!