"Sprijin total" Regatului Unit din partea SUA după atentatele de la Londra (Trump)

"Sprijin total" Regatului Unit din partea SUA după atentatele de la Londra (Trump)

Președintele Donald Trump a oferit "sprijinul total" al SUA după "brutalul atentat terorist" de sâmbătă seara la Londra într-o convorbire telefonică cu premierul Theresa May, a anunțat Casa Albă, citată de AFP.

*ALERTĂ UPDATE Atacuri la Londra: șase morți, 30 de răniți, poliția a doborât trei teroriști și reconstituie evenimentele (FOTO/VIDEO)

În mesajul său, Trump a lăudat "reacția eroică a poliției și a tuturor celor care au intervenit și a oferit sprijinul total al guvernului SUA în procesul de anchetă și pentru a-i aduce în fața justiției pe responsabilii acestor acțiuni ale urii", potrivit unui rezumat făcut de președinția americană.

"Orice pot SUA să facă pentru a ajuta Londra și Regatul Unit, noi suntem gata — SUNTEM ALĂTURI DE VOI. FIE CA DUMNEZEU SĂ VĂ BINECUVÂNTEZE!", a scris Donald Trump pe Twitter.

Purtătorul de cuvânt al președintelui SUA, Sean Spicer, declarase puțin mai devreme că președintele a fost informat de echipa sa de securitate națională despre atacurile survenite la Londra.

Departamentul de Stat a condamnat într-un comunicat "atacurile lașe împotriva civililor inocenți". "Aflăm că poliția britanică tratează aceste evenimente ca acțuni teroriste. SUA sunt dispuse să furnizeze întreaga asistență pe care autoritățile Regatului Unit ar putea-o cere", a indicat Departamentul de Stat. "Toți americanii sunt solidari cu poporul Regatului Unit", adaugă comunicatul.

Cel puțin șase oameni au fost uciși sâmbătă noaptea la Londra, într-un atac terorist în zona Podului Londrei, a informat poliția britanică. Mark Rowley, comandantul serviciilor antiteroriste, a anunțat că poliția a reușit să doboare trei presupuși teroriști în opt minute de la primul apel.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 De citit...

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”