Șprițul lui Dragnea peste rana vie de la Colectiv. Ăsta-i PSD!

Șprițul lui Dragnea peste rana vie de la Colectiv. Ăsta-i PSD!

Intr-o teribila noapte de ianuarie a anului 2014, 20 ianuarie, undeva in muntii Apuseni, o tanara studenta la Medicina se stingea cu lacrimile inghetate pe obraz pentru ca institutiile statului erau incapabile sa localizeze un avion prabusit. Si in timp ce o tara urmarea cu sufletul la gura cautarile si se ruga ca ele sa nu se incheie prea tarziu pentru cei sapte oameni pierduti in munti, Victor Ponta si o parte din conducerea PSD, inclusiv Liviu Dragnea, petreceau impreuna cu un grup de ziaristi intr-un restaurant din Capitala.

Nimeni nu ar fi avut pretentia ca dl Ponta sa-si puna cizmele de cauciuc, pufoaica si caciula si sa o porneasca prin munti in cautarea Aurei Ion. Dar ar fi fost o chestiune de empatie si respect sa nu sfidezi asemenea momente de infrigurare colectiva.

Luni seara s-au implinit 2 ani de la tragedia Colectiv. Cea mai teribila din istoria recenta a Romaniei. Un moment de mare durere la care, dupa cum spune tatal unuia dintre cei disparuti, s-a adaugat si o mare dezmagire.

Dezmagirea ca, pe fond, nimic nu s-a schimbat, iar daca maine ar avea loc o noua nenorocire, situatia ar fi la fel de rea, daca nu chiar mai rea, pentru ca sistemul sanitar, in loc sa evolueze, a involuat in acest timp.

Si in seara aceasta incarcata de emotie, social-democratii au gasit de cuviinta sa "socializeze" intr-un club din Bucuresti. Asta conform declaratiilor lui Liviu Dragnea, pentru ca cei prezenti spuneau ca au venit la aniversarea sefului lor de partid.

Intrarea invitatilor a fost filmata, niciunul dintre cei abordati de reporteri nu a negat scopul reuniunii cand a fost intrebat daca a venit sa-l sarbatoreasca pe Dragnea. Intre ei, dl Iordache a dat o noua proba a inteligentei sale, politice desigur. Intrebat cum e sa chefuiesti in timp ce altii isi plang mortii: "Asta e viata!".

Dar daca macar Victor Ponta nu a negat petrecerea din seara accidentului aviatic, dl Dragnea a incercat o penibila operatiune de "damage control". Nu s-a mai dus la propria chermeza, a inventat rapid o reuniune de mare importanta pentru tara cu dl Tariceanu si a anuntat ca vor fi construite autostrazi.

Cat despre petrecere, Liviu Dragnea a aruncat problema de imagine pe colegii de partid care s-ar fi reunit de capul lor ca sa socializeze si pe ministrul Gabriel Petrea, a carui zi ar fi fost luni.

Si ca sa fie tacamul complet Liviu Dragnea a tras si o minciuna, cum ca ar fi prelungit decontarile pentru tratamentele de recuperare pana la sfarsitul lui 2018, prelungire care era deja decisa inca de anul trecut.

Si cand ziaristii l-au incoltit cu intrebari despre petrecere, Liviu Dragnea s-a enervat si a plecat.

Da, este evident ca victimele Colectiv nu fac parte din electoratul PSD. Iar ceea ce s-a intamplat dupa tragedie, reactia populara antiPSD, cu siguranta reprezinta o sursa de resentimente majore pentru acest partid fata de cei care luni seara comemorau drama unor semeni pe care i-au cunoscut sau nu, dar cu care au empatizat.

Dar, din nou, se pune problema respectului fata de suferinta altor oameni, pe care nu trebuie sa ii strivesti, sa ii umilesti, carora nu e necesar sa le arunci in fata printr-o asemenea sfidare ca nu dai doi bani pe ei.

Nu cred ca se astepta cineva ca PSD sa aiba ceva in comun cu aceia care sufera dupa Colectiv, dar este inacceptabil felul in care au inteles sa transmita ca nu dau doi bani pe ei.

Ambasadorul SUA, cel caruia un pesedist cu comportament straniu (baiat tanar cu coada de cal si o pasiune ciudata sa se lipeasca de diferite garduri, imi scapa numele), ii cerea expulzarea, a venit sa aprinda o lumanare la Colectiv. In PSD s-au aprins lumanarile pe tortul de petrecere. La Colectiv au curs lacrimi, la PSD a curs spritul.

Cu numai cateva ore inainte face inconjurul presei o alta sfidare sinistra: "Rezistenta anticomunista inceputa in 1944, cand Romania era inca in razboi - de partea Aliatilor dupa 23 august - este una care slabea capacitatea de aparare a Romaniei. Era mai degraba indreptata impotriva intereselor Romaniei. Mai mult, daca imi spuneti ca era un lucru bun ca CIA organiza operatiuni de slabire a capacitatii de aparare a Romaniei sub pretextul ca o fac impotriva regimului comunist este mai degraba ticalosie ce faceau", a spus senatorul Serban Nicolae, soferul infractorului Catalin Voicu, unul dintre calaii Justitiei.

Mai trebuia doar ca Serban Nicolae sa laude cele intamplate pe la Pitesti si Gherla, ca doar niste tradatori nici nu meritau mai mult decat schingiuirile la care au fost supusi.

Pentru stalinistul Serban Nicolae, americanii sunt niste ticalosi, atunci pentru ca luptau contra rusilor, acum pentru ca impiedica mutilarea Justitiei dupa pofta si interesele lui Serban Nicolae si penalilor pe care-i slugareste.

Cat de bolsevic trebuie sa fii pana la ultima fibra, cat de mult trebuie sa urasti democratia si acest popor, cat de mult trebuie sa-i dispretuiesti simbolurile nationale ca sa faci o asemenea declaratie pe care nici Ion Iliescu n-a indraznit sa o rosteasca?

Este senator roman, sef al Comisiei Juridice, un stalinist care, o spun apasat, nu ar fi fost vrednic nici macar sa-i lustruiasca pantofii Elisabetei Rizea. Si cat timp nu am auzit nicio voce din PSD care sa se disocieze de enormitatile lui Seban Nicolae, inteleg ca ele sunt larg impartasite de partid.

Acesta este PSD! Un partid care chefuieste cand romanii plang, care danseaza pe cenusa si lacrimile de la Colectiv, care sfideaza simbolurile nationale si istoria Romaniei. Un partid antiamerican care, nu ma indoiesc, ne-ar vinde oricand Rusiei, daca nu a facut-o deja. SURSA: Ioana Ene Dogioiu/ Ziare.com .



Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina