„Spun că ne împușcă dacă nu avansăm”. Soldați ruși abandonați în tranșee îi cer ajutorul lui Putin VIDEO

„Spun că ne împușcă dacă nu avansăm”. Soldați ruși abandonați în tranșee îi cer ajutorul lui Putin VIDEO

Într-un mesaj video adresat președintelui rus Vladimir Putin, 20 de bărbați care s-au prezentat ca fiind militari ai celei de-a cincea brigăzi din primul corp al Armatei a VIII-a a Rusiei spun că au fost abandonați în tranșee, potrivit novayagazeta.eu .

Tanc abandonat de ruși în apropiere de regiunea Donețk, FOTO Profimedia

În vdeoclipul care a fost postat pe canalele guvernamentale pro-ruse Telegram, bărbații spun despre comandanții lor că i-au abandonat în tranșeele din apropierea localității ucrainene Vuhledar, fără niciun fel de documente sau provizii.

Unii dintre bărbați poartă pălării cu simbolul Z. Militarii din înregistrare spun că sunt membri ai unei unități de antrenament din Kaliningrad, dar că în prezent sunt desfășurați în satul Vodyane, din regiunea Donețk .

Acesta este satul Vodyane, în apropiere de Donețk. Locul în care avansăm cu succes, potrivit presei noastre, dar, în realitate, nu este în totalitate așa. Suferim pierderi foarte mari aici. (...) Este ca și cum nici măcar nu am fi aici. Oamenii fără documente sunt abandonați în tranșee, ca și cum ar fi cerșetori”, spun militarii din videoclip, care vorbesc despre tanșee pline de cadavre.

„Ne fac să avansăm împotriva mitralierelor, mortierelor, tancurilor”

Bărbații spun că au petrecut două săptămâni sub focul artileriei și al mortierelor.
„Comandanții noștri ne fac să avansăm împotriva mitralierelor, mortierelor, tancurilor. Am suferit pierderi grele - 304 morți, 22 răniți. Comandantul companiei noastre a fost ucis”, se arată.

„Suntem martori ai acțiunilor neglijente și criminale ale comandanților noștri”

Bărbații spun că sunt amenințați cu moartea dacă refuză să avanseze.

„Au fost folosite împotriva noastră forțe antiretragere și nu ni s-a permis să ne părăsim pozițiile. Acum, nu avem voie să mergem nicăieri, ne promit să ne distrugă. <...> Ne-au amenințat că ne împușcă dacă nu avansăm... La ieșirea noastră, vor să ne distrugă ca [pentru că] suntem martori ai acțiunilor neglijente și criminale ale comandanților noștri", susțin bărbații.

Bărbații din videoclip mai spun că au fost nevoiți să își plătească singuri tratamentul într-un spital, după ce li s-a refuzat spitalizarea și li s-a spus că vor fi „repartizați pe linia frontului". Mărturisesc că au fost externați la trei zile după spitalizare și trimiși din nou pe linia frontului, după ce au fost puși să plătească 20.000 de ruble (240 de euro).

Experții georgieni OSINT susțin că au putut să identifice persoanele din videoclip cu ajutorul rețelelor de socializare ale acestora. Potrivit acestora, bărbații din videoclip nu sunt recrutați, ci militari cu experiență de luptă. Aceștia au luptat preponderent în Caucazul de Nord și în autoproclamata „republică populară" Donețk.

Analiștii spun că unul dintre bărbații din videoclip este Nikolay Rakov, în vârstă de 47 de ani, originar din Kaliningrad, absolvent al Școlii Superioare de Inginerie pentru Corpul Inginerilor din Kaliningrad.

Un alt bărbat este Serghei Moldanov, în vârstă de 39 de ani, din orașul Arhangelsk.

Trimiși pe front drept carne de tun

La începutul acestei luni, recruții din unitatea de apărare teritorială a regiunii Belgorod s-au plâns într-o înregistrare video de faptul că au fost trimiși pe front fără a primi o pregătire adecvată. Anterior, apăruse online un alt videoclip cu recruți din regiunea Orenburg care se plângeau că au fost trimiși pe front drept carne de tun de miliția „republicii populare" din Donețk .

Anterior, s-a raportat că mulți dintre recruții din Irkutsk (regimentul 1439) care s-au plâns de mai multe ori de amenințările făcute de comandanții lor, au murit în timp ce asaltau liniile de apărare din Avdiivka.

Potrivit novayagazeta.eu , aceștia au făcut apel la Putin de trei ori: au înregistrat două mesaje video în care îi cereau ajutorul . A treia oară, soțiile lor au depus o sesizare online pe pagina oficială a Procuraturii Militare.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 De citit...

4 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

5 Lucruri pe care nimeni nu le spune la televizor și nu numai...