Spune Germania adio petrolului rusesc? Primul tanc petrolier american a ajuns la Rostock

Spune Germania adio petrolului rusesc? Primul tanc petrolier american a ajuns la Rostock

Rusia continuă să piardă piața energetică europeană. Primul tanc petrolier a sosit în Germania cu petrol Mars Sour cu un conținut ridicat de sulf, care va înlocui pe cel rusesc.

Un tanc cu petrol american acostat în portul Rostock pe 3 august era încărcat cu aproximativ 570 de mii de barili ce vor merge la rafinăriile germane, care încep să testeze o alternativă la „aurul negru” rusesc.

Uniunea Europeană intenționează să renunțe complet la achiziționarea petrolului rusesc până la sfârșitul anului, ca parte a programului de obținere a independenței energetice.

„Aurul negru” rusesc pe piața UE va fi înlocuit de materiile prime nu numai din Statele Unite, ci și din Norvegia, Arabia Saudită și Marea Britanie.

Trebuie remarcat faptul că portul Rostock este situat pe coasta Mării Baltice. Este conectat prin conducte la două rafinării germane: Schwedt și Leuna.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Mare lovitură pentru Kremlin. Kârgâzstan și Kazahstan adoptă alfabetul latin, renunță la cel chirilic: „Russkiy Mir se destramă”

2 Lovitură sub centură pentru Putin de la aliatul său, Lukașenko

3 SUA răspund Rusiei cu USS Gerald R. Ford - cel mai modern și scump portavion construit vreodată. Nava, pregătită de prima misiune

4 Moarte stupidă pentru un fotomodel, în camera de hotel. Tânăra a confundat ușa de la toaletă

5 „Regrupare tactică” la Lîman. Forțele de ocupație fug mâncând pământul. Kievul spune că toate căile de acces sunt ”sub controlul focului” ucrainean