STABORUL PSD discută la noapte o NOUĂ PROPUNERE de premier-SURSE

STABORUL PSD discută la noapte o NOUĂ PROPUNERE de premier-SURSE

Liderii social-democraţi iau în calcul o nouă variantă de premier, aceştia urmând să decidă până mâine ce nominalizare vor face şi ce strategie vor adopta în perioada următoare, după ce preşedintele Klaus Iohannis a respins-o pe Sevil Shhaideh, au precizat surse politice pentru News.ro.

Potrivit surselor citate, social-democraţii vor discuta în cursul acestei nopţi pentru a merge cu o nouă propunere de premier la Cotroceni, urmând ca mâine să discute şi cu copreşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu.

Liviu Dragnea, care a venit la conferinţa de presă alături de copreşedinţii ALDE Călin Popescu Tăriceanu şi Daniel Constantin, a spus că a urmărit cu "stupefacţie" anunţul preşedintelui Klaus Iohannis, care a respins propunerea ca Sevil Shhaideh să fie premier.

"Împreună cu colegii mei am analizat în ultimele ore care ar fi resorturile care ar fi putut sta în spatele acestei decizii a preşedintelui. Nu am reuşit să găsim niciun motiv constituţional şi nici alt motiv care să ţină de alte elemente şi părerea noastră este că, de fapt, acest om vrea să declanşeze o criză politică în România", a declarat Dragnea.

El a spus că a sperat că preşedintele Klaus Iohannis şi cei cu care se consultă acesta au înţeles, după alegeri, că "românii nu mai vor jocuri politice pe spinarea lor".

"M-am înşelat. Înţeleg că domnul Iohannis nu vrea să respecte votul din 11 decembrie", a mai spus liderul PSD.

El a mai afirmat că, după ce s-a consultat cu colegii săi, a decis că va lua o decizie miercuri, cel mai târziu joi: "Mâine, cel mai târziu joi, o să trebuiască să luăm o decizie. Vreau să cumpănesc foarte bine, dar nu între interesele personale şi de grup, ci între ce e bine şi rău pentru români. Nu va fi o decizie uşoară".

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Da, sunt gay! Și suntem mulți în branșă” / Primul interpret de muzică populară care își recunoaște orient…

2 O franţuzoaică de 37 de ani, mamă a trei copii, s-a îndrăgostit nebuneşte de un puşti român de 14 ani. Cum s-a…

3 Mesajul unui medic psihiatru înainte de a muri de COVID-19. Mama sa, profesoară, a murit de aceeaşi boală cu o…

4 Așa o fi?

5 Culise din stomacul infectat al Poliției Române / Cine își asumă eliminarea „bubei” Despescu?