Stănescu: Mi-am dat demisia din funcţia de preşedinte executiv interimar al PSD din motive personale

Stănescu: Mi-am dat demisia din funcţia de preşedinte executiv interimar al PSD din motive personale

Preşedintele PSD Olt, Paul Stănescu, a declarat, vineri, că şi-a dat demisia din funcţia de preşedinte executiv interimar al partidului din "motive personale".

"Din motive personale mi-am dat demisia din funcţia de preşedinte executiv interimar", a spus Stănescu, vineri, după şedinţa conducerii PSD.

Întrebat dacă decizia privind organizarea rapidă a unui Congres al partidului l-a determinat să-şi dea demisia, el a răspuns: "Nu neapărat".

"Eu vedeam o altă desfăşurare a parcursului alegerilor din partid, aşa cum am zis public. Am zis că ar trebui să avem un Congres cât se poate de repede pentru modificarea statutului şi alegerea candidatului PSD pentru funcţia prezidenţială, apoi să organizam un Congres de alegeri pentru conducerea partidului, dar în condiţii de linişte. Ne-am precipitat puţin", a explicat Stănescu.

El a confirmat că Viorica Dăncilă l-a anunţat de joi seară că va propune acest lucru în Comitetul Executiv Naţional, adăugând că şi-a exprimat dezacordul faţă de această variantă.

Paul Stănescu a spus că nu va candida la funcţia de preşedinte al PSD. El a completat că este posibil să-şi depună candidatura pentru o funcţie de vicepreşedinte al partidului.

În opinia sa, ar fi "foarte bine" dacă premierul ar fi şi preşedintele partidului.

"Ar fi foarte bine dacă premierul ar fi şi preşedintele partidului. Ar fi un lucru bun, nu ar fi un lucru rău, dar nu neapărat", a susţinut preşedintele PSD Olt.

Din punctul lui vedere, alegerea preşedintelui PSD ar trebui făcută aşa cum se alege Papa.

"Am spus de mai multe ori acest lucru - ar trebui preşedintele PSD ales exact cum se alege Papa, când a ieşit fum alb. Ne strângem cu toţii şi acela ar trebui să fie. Din păcate, nu se întâmplă aşa, eu spun ce mi-aş dori", a spus Stănescu. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...