Stănescu: PSD se opune creșterii vârstei de pensionare

Stănescu: PSD se opune creșterii vârstei de pensionare

Paul Stănescu a afirmat, într-un comunicat de presă, că PSD se opune creșterii vârstei de pensionare. Secretarul general al PSD a afirmat că, în acest moment, coaliția de guvernare nu trebuie să se preocupe de această măsură.

Paul Stănescu, secretarul general al PSD FOTO: Inquam Photos

„Discuția despre creșterea vârstei de pensionare trebuie tranșată înainte să mai dăm naștere, din cine știe ce motive politice, și la alte îngrijorări pentru români. PSD nu susține o astfel de măsură. Nu vrem să punem o presiune și mai mare pe salariați. Ba din contră, în loc să le generăm mai multe griji, vrem să luăm din povara fiscală de pe umerii lor, pentru că munca pe care o prestează trebuie răsplătită cum se cuvine. Acesta este într-adevăr un proiect bun pe care PSD l-a propus deja”, a declarat secretarul general al PSD , într-un comunicat de presă.

Potrivit acestuia, PSD va depune „eforturile necesare” pentru a-i convine pe partenerii din coaliție de faptul că „echitatea se susține doar cu astfel de politici care sunt în favoarea salariaților”.

„În acest moment, coaliția de guvernare nu trebuie să se preocupe în vreun fel de creșterea vârstei de pensionare. Scopul nostru, și aici PSD nu s-a abătut nicio clipă de la acest obiectiv, este să sprijinim și să protejăm în continuare românii. Deci, trebuie să închidem astfel de teme false și să ne concentrăm pe prioritățile legislative pe care le-am anunțat”, a adăugat acesta, potrivit comunicatului de presă al PSD.

A crescut vârsta de pensionare în rândul femeilor

În concordanță cu legea nr. 263/2010, începând cu luna ianuarie 2023 a crescut vârsta de pensionare pentru femei de la 61 de ani și nouă luni la 62 de ani.

De asemenea, până în luna ianuarie a anului 2030, în cazul femeilor, se aplică o creștere treptată a vârstei de pensionare . În anul 2030, vârsta de pensionare va fi de 63 de ani, iar în anul 2035 aceasta va ajunge la 65 de ani.

Totodată, stagiul minim de cotizare este de 15 ani, iar cel complet de cotizare pentru femei va fi de 32 de ani de la 31 de ani și 11 luni.

Sursa: adevarul.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Priviți, la București, Umbrărescu a turnat deja asfalt pe singurul tronson de centură unde lucrează români

2 Un general ceh le dă vești proaste ucrainenilor: Tancurile Leopard sunt supraevaluate și nu sunt o „armă minune”

3 Șucu și Copos cu nevestele...

4 Incredibilă poveste /

5 ULTIMA ORĂ Simonei Halep i-au fost refuzate ultimele probe depuse la proces!