Starea de sănătate a lui Putin, din nou motiv de speculaţii: cum a fost surprins preşedintele rus în cadrul unei festivităţi VIDEO

Starea de sănătate a lui Putin, din nou motiv de speculaţii: cum a fost surprins preşedintele rus în cadrul unei festivităţi VIDEO

Preşedintele Rusiei se afla la un eveniment în cadrul căruia a semnat o nouă doctrină militară în care acuză Statele Unite că sunt cea mai mare ameninţare a Moscovei.

Un clip video a surprins momentul în care Putin, în vârstă de 69 de ani, a făcut un tur al unui muzeu militar, în cadrul unei festivităţi care marchează Ziua Marinei Ruse, sărbătorită în ultima duminică din luna iulie.

Liderul de la Kremlin este văzut vorbind cu fiica ministrului rus al Apărării Serghei Şoigu, când ţânţarii au început să-l deranjeze în zona feţei.

Putin îşi ridică braţul stâng în încercarea de a-i îndepărta, în timp ce braţul drept rămâne nemişcat.

Conform unui canal de Telegram, care ar fi din interiorul Kremlinului, Vladimir Putin alături de aliaţii săi s-ar pregăti să fugă din Rusia , în cazul în care armata sa ar fi învinsă în Ucraina.

Un loc în care Putin ar putea fugi este Siria, stat considerat prietenos, deşi ar trebui să zboare prin Turcia, un aliat NATO, conform Daily Mail .

Noua doctrină pe care a semnat-o preşedintele rus prezintă expansiunea NATO spre graniţele Rusiei drept o ameninţare existenţială pentru Moscova. Ideea aderării Ucrainei la NATO a fost printre justificările lui Putin pentru invadarea Ucrainei în luna februarie.

Cealaltă ameninţare ar fi „politica strategică a SUA de a domina oceanele lumii”.

Liderul de la Kremlin l-a lăudat pe ţarul rus Petru cel Mare, în timpul unui discurs rostit la bordul unei nave din Sankt Petersburg, pentru că a făcut din Rusia o mare putere maritimă şi, totodată, a lăudat capacitatea unică a armelor hipersonice.

„Livrarea acestor rachete către forţele armate ruse va începe în următoarele luni", a afirmat Putin. „Fregata Amiral Gorşkov va fi prima care va intra în serviciul de luptă cu aceste arme formidabile la bord. Cel mai important lucru aici este capacitatea marinei ruse... Ea este capabilă să răspundă cu viteză fulgerătoare tuturor celor care decid să încalce suveranitatea şi libertatea noastră”, a mai adăugat preşedintele Federaţiei Ruse.

Liderul Rusiei nu a făcut referire la Ucraina în discursul său, dar a subliniat că rachetele vor fi desfăşurate oriunde se află interesele Moscovei.

Canalul General SVR Telegram, care ar fi operat de un fost ofiţer din cadrul Serviciului de Informaţii Externe al Rusiei, a sugerat recent că Putin foloseşte o dublură pentru apariţiile publice.

Teoria dublurii a fost reiterată de liderul Serviciului de Informaţii militare ucrainene, care a afirmat că un înlocuitor ar fi putut fi folosit pentru sosirea lui în cadrul călătoriei recente la Teheran.

A fost a doua oară când Putin se afla în străinătate de la lansarea brutală a invaziei Ucrainei în urmă cu mai bine de cinci luni.

Generalul-maior Kyrylo Budanov, liderul Serviciului de Informaţii militare ucrainene, a afirmat despre momentul în care Putin a sosit la Teheran: „Vă rugăm să priviţi momentul ieşirii lui Putin din avion. E vorba de Putin?”.

„Există o mulţime de zvonuri despre sănătatea preşedintelui Putin şi, din câte putem spune, el este prea sănătos”, a declarat Burns la Forumul de Securitate Aspen din Colorado la începutul acestei luni.

În aceeaşi ordine de iei, directorul britanic MI6 Richard Moore a adăugat: „Nu există nicio dovadă că Putin suferă de o boală gravă”.

Între timp, politologul rus Valery Solovey a susţinut că liderul de la Kremlin suferă de probleme majore de sănătate.

„Americanii, în special CIA, au informaţii despre starea reală de sănătate a preşedintelui rus”, a spus Solovey. „Ei ştiu cu siguranţă că are probleme serioase, inclusiv cele mentale”.

Solovey, fost profesor la prestigiosul Institut de relaţii internaţionale din Moscova, a sugerat că afirmaţia lui Burns potrivit căreia Putin este „prea sănătos" a fost făcută fiindcă SUA este implicată în negocieri cu Rusia privind războiul din Ucraina.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

5 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski