Statele UE nu au ajuns încă la un acord privind durata amânării Brexit-ului

Statele UE nu au ajuns încă la un acord privind durata amânării Brexit-ului

Statele membre ale Uniunii Europene nu au reuşit să ajungă vineri la un acord privind durata unei amânări a Brexit-ului, au anunţat surse europene, cu doar şase zile până la ieşirea programată a Regatului Unit din blocul comunitar, relatează DPA şi AFP.

Ambasadorii la UE ai statelor membre s-au întâlnit vineri pentru a discuta solicitarea Marii Britanii de a amâna ieşirea sa din UE după data-limită actuală de 31 octombrie, după ce premierul britanic Boris Johnson a propus organizarea de alegeri anticipate în decembrie.

Negociatorul UE pentru Brexit, Michel Barnier, a calificat drept "excelente" discuţiile de vineri. "Lucrările vor continua în următoarele zile", a spus o purtătoare de cuvânt a Comisiei Europene.

Două surse europene au precizat că o decizie va fi luată la începutul săptămânii viitoare. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…