Statele Unite ale Americii în pregătirea planurilor militare, ia în considerare experiența utilizării războiului electronic în Ucraina

Statele Unite ale Americii în pregătirea planurilor militare, ia în considerare experiența utilizării războiului electronic în Ucraina

Generalul-maior Sean Bratton a precizat că informațiile dobândite pot fi folosite, în special, în timpul exercițiilor Black Skies.

Avion american pentru război electronic. Foto: EPA-EFE

Experții americani colectează informații despre utilizarea războiului electronic (EW) în timpul ostilităților din Ucraina și, în lumina acestui fapt, elaborează un curs special de pregătire pentru militari, a anunțat miercuri la un seminar la Centrul pentru Studii Strategice și Internaționale din Washington, generalul-maior Sean Bratton, care este responsabil de pregătirea și pregătirea pentru luptă în Forța Spațială a SUA.

"Asorbim pe deplin aceste informații, ca toți ceilalți. Prevalența și dorința de a folosi arme cu spectru electromagnetic este evidentă", a spus Bratton, răspunzând la o întrebare despre ce informații primesc specialiștii militari americani cu privire la utilizarea războiului electronic în Ucraina.

Crearea interferențelor radio a fost folosită de mult timp, acum nimeni nu-i acordă prea multă atenție, este doar o componentă acceptată a ostilităților”, a adăugat generalul-maior. El a menționat că acest lucru se aplică atât încercărilor de a interfera cu sistemele de navigație, cât și încercărilor de a împiedica comunicațiile. "Aș spune că aceasta este pur și simplu realitatea războiului modern cu care ne confruntăm. Și dezvoltăm o pregătire specială pentru a face față acestui lucru", a spus el.

Bratton a explicat că informațiile primite pot fi folosite, în special, atunci când partea americană desfășoară exerciții Black Skies privind utilizarea războiului electronic.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante