Statele Unite au testat cu succes două rachete hipersonice

Statele Unite au testat cu succes două rachete hipersonice

Forţele aeriene americane au confirmat că au testat cu succes marţi, în largul coastei Californiei, propulsorul ARRW (Air-Launched Rapid Response Weapon). Reuters a relatat despre testul ARRW mai devreme, miercuri, în care propulsorul a fost transportat în aer sub aripa unui B-52H înainte de a fi lansat. În testele anterioare, arma nu s-a desprins de aeronava purtătoare.

„Acest al doilea test făcut cu succes demonstrează abilitatea ARRW de a atinge şi suporta viteze operaţionale hipersonice, s-au strâns date cruciale care să se folosească la testele următoare şi s-a validat detaşarea în siguranţă de aparatul de zbor”, a precizat Lockheed într-un comunicat.

„Am finalizat acum seria de teste de propulsie şi suntem pregătiţi să trecem la testele complete în cursul acestui an”, a declarat generalul de brigadă al Forţelor Aeriene Heath Collins.

Armele hipersonice se deplasează în atmosferă cu o viteză de peste cinci ori mai mare decât viteza sunetului, adică aproximativ 6.200 km pe oră.

Într-un test separat al armei hipersonice, Agenţia pentru Proiecte de Cercetare Avansată a Apărării (DARPA) a confirmat că a efectuat cu succes primul test al armei sale hipersonice Operational Fires.

Testul a fost efectuat la poligonul de rachete White Sands din New Mexico.

Testele reuşite arată un progres în rândul nenumăratelor eforturi de dezvoltare a armelor hipersonice ale SUA, care, în unele cazuri, au fost un eşec.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 Așa o fi?

4 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

5 VIDEO București 2024...