Statele Unite îndeamnă Israelul să „îi stăpânească pe coloniştii extremişti din Cisiordania”

Statele Unite îndeamnă Israelul să „îi stăpânească pe coloniştii extremişti din Cisiordania”

Purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Jake Sullivan, a transmis un apel către Israel, cerându-le să abordeze ferm problema violențelor comise de coloniștii extremiști din Cisiordania. Această declarație a fost făcută în urma unor atacuri recente asupra palestinienilor și a tensiunilor din regiune.

Purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Jake Sullivan FOTO EPA-EFE

Consilierul pe probleme de securitate națională al Casei Albe, Jake Sullivan, a prezentat poziția președintelui american , Joe Biden, subliniind că este esențial ca prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu să ia măsuri concrete pentru a controla violența și să „îi stăpânească pe coloniştii extremişti din Cisiordania” implicați.

El a acuzat coloniștii că „pun gaz pe foc”, iar violențele din Cisiordania au adăugat o nouă dimensiune conflictului din Orientul Mijlociu, pe fondul războiului dintre Israel cu gruparea militantă palestiniană Hamas din Fâșia Gaza.

Jake Sullivan a afirmat că Statele Unite consideră complet inacceptabilă orice formă de violență comisă de coloniștii extremiști împotriva palestinienilor nevinovați din Cisiordania.

Statele Unite vor continua să facă presiuni asupra guvernului israelian pentru ca acesta să abordeze problema şi să ceară „tragerea la răspundere pentru acei colonişti extremişti care sunt implicaţi în acest tip de violenţă”.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat