Statele Unite salută alegerea președintelui Iohannis pentru un nou mandat: Așteptăm cu nerăbdare să consolidăm parteneriatul strategic cu România, aliatul nostru NATO

Statele Unite salută alegerea președintelui Iohannis pentru un nou mandat: Așteptăm cu nerăbdare să consolidăm parteneriatul strategic cu România, aliatul nostru NATO

Secretarul de stat al SUA, Mike Pompeo, l-a felicitat luni seară pe președintele Klaus Iohannnis pentru câștigarea alegerilor prezidențiale, într-un mesaj publicat pe Twitter, fiind prima reacție venită de pe peste ocean la rezultatul scrutinului prezidențial din România.

Felicitări președintelui Iohannis și poporului român pentru succesul alegerilor prezidențiale. Așteptăm cu nerăbdare să consolidăm parteneriatul nostru strategic pe mai departe și mulțumim României, aliatul nostru NATO, pentru sprijinul acordat eforturilor dedicate securității internaționale”, a scris Pompeo, pe Twitter.

Secretary Pompeo
 
@SecPompeo
 
 

Congratulations to President Iohannis and the Romanian people on a successful presidential election. We look forward to strengthening our strategic partnership further and thank our Ally for its support of international security efforts.

 
676 people are talking about this
 

Klaus Iohannis este primul șef de stat din Europa Centrală și de Est primit la Casa Albă de Donald Trump, iar șeful statului a efectuat o a doua vizită la Washington în luna august. În ce-l privește pe Mike Pompeo, șeful diplomației americane a avut săptămâna trecută, la Bruxelles, o întrevedere cu omologul său român, Bogdan Aurescu.

Președintele Klaus Iohannis a primit luni mesaje de felicitare din partea președintelui în exercițiu al Consiliului European, Donald Tusk, a președintelui în exercițiu al Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, și a prim-ministrului Croației, Andrej Plenkovic.

Totodată, Klaus Iohannis a fost felicitat și de președintele Republicii Moldova, Igor Dodon.

Victoria lui Klaus Iohannis a fost salutată și de reprezentanții familiei politice europene din care face parte – PPE, șeful statului fiind felicitat de Manfred Weber, liderul grupului PPE în Parlamentul European, de Antonio Lopez, secretarul general al PPE, precum și de Antonio Tajani, fostul președinte al Parlamentului European.

Ulterior, președinții Ucrainei și Georgiei, două state partenere ale Uniunii Europene și NATO și state care împart cu România bazinul Mării Negre, s-au alăturat luni liderilor europeni care l-au felicitat pe președintele Klaus Iohannis pentru câștigarea celui de-al doilea mandat prezidențial.

SURSA: caleaeuropeana.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa o fi?

2 Apar bănișorii și la Drulă? De unde sunt, tati, milioanele?

3 Ea este „Kim Kardashian de Vietnam”, Consul Onorific al României / Stă într-un palat cu 25 de etaje, placat cu a…

4 ULTIMA ORĂ Invazia Rusiei în Ucraina este iminentă

5 Marea păcăleală / Cât ficat conțin de fapt conservele de pate