Statele Unite vor atinge săptămâna viitoare limita de îndatorare

Statele Unite vor atinge săptămâna viitoare limita de îndatorare

Statele Unite vor atinge joia viitoare limita de îndatorare autorizată de Congres, a avertizat vineri ministrul de Finanţe, Janet Yellen, ceea ce ar obliga Trezoreria "să ia măsuri extraordinare" pentru a evita o intrare în incapacitate de plată, relatează AFP.

Ministrul de Finanţe, Janet Yellen FOTO: Facebook

Într-o scrisoare adresată preşedintelui republican al Camerei Reprezentanţilor Kevin McCarthy, a subliniat că începând de joi şi în lipsa unui nou plafon, Trezoreria "se pregăteşte să pună în aplicare începând cu această lună" primele măsuri, care vor viza mai multe fonduri de pensii ale salariaţilor din serviciul public, scrie Agerpres.

Secretarul Trezoreriei a avertizat însă că aceste măsuri ar putea fi doar temporare şi că, dacă Congresul nu ajunge la un acord, Statele Unite riscă să intre în incapacitate de plată.

"Nerespectarea obligaţiilor statului ar cauza daune ireparabile economiei americane şi mijloacelor de trai ale tuturor americanilor, precum şi finanţelor globale", a insistat JanetYellen în scrisoarea sa.

După publicarea scrisorii, ratele obligaţiunilor guvernamentale americane pe termen scurt au crescut, un semn de nervozitate a pieţei.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Schimbarea importantă făcută de Loteria Română în Săptămâna Mare

2 VIDEO Cea mai mare afacere a Securității / „Era o adevărată fabrică de bani. Nu știu dacă mai era cineva în România acelor ani care să câștige atât de m…

3 S-a dat „liber la Rusia”? / „Sunt deja țări care au furnizat Ucrainei aceste arme fără condiții”

4 VIDEO Ce a căutat Piedone la Istanbul?

5 VIDEO Priviți noua „drăcovenie” scoasă de americani din „cutia cu maimuțe”