Statele Unite: ​Un hoț recidivist în vârstă de 82 de ani a fost în sfârșit prins de autorități

Statele Unite: ​Un hoț recidivist în vârstă de 82 de ani a fost în sfârșit prins de autorități

Samuel Sabatino, în vârstă de 82 de ani, a fost arestat weekendul trecut de poliția din New York după mai bine de 5 ani în care bărbatul a tot jefuit apartamente. Numele său este legat de cel puțin 10 intrări prin efracție care au dus la pagube materiale în valoare de 400.000 de dolari, pe parcursul jumătății de deceniu în care hoțul a acționat fără ca autoritățile să îi poată da de urmă, scrie CNN.

Doar în acest an, se crede că Sabatino a furat bunuri în valoare de 100.000 de dolari care proveneau din trei apartamente, conform spuselor procurorilor.

Anchetatorii i-au pus porecla „Spărgătorul de Sărbători” (Holiday Burglar) din cauza tiparului său de a jefui case cu precădere în vacanțe (Memorial Day, 4 iulie sau de Ziua Muncii).

Polițiștii au explicat modul de operare al hoțului: Sabatino intra în scara apartamentelor de lux din Upper East Side din Manhattan, având asupra sa o pungă neagră. După ce se strecura pe lângă portar, urma să meargă din etaj în etaj căutând un apartament care prezenta semne că locuitorii ar fi fost plecați (ziare în prag, pachete lăsate afară). Apoi, intra în casă și fura ceasuri, verighete și bijurerii.

Cauțiunea sa a fost stabilită la 250.000 de dolari în numerar. Dacă va fi condamnat, se va confrunta cu o pedeapsă de până la 15 ani de închisoare.



Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 De citit...

4 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”