Stația GPL din Crevedia, ilegală din 2020, dar primarul localității știa că acolo „încărcau cisternele”. Firma pesedistă care deține stația, abonată la contracte cu statul

Stația GPL din Crevedia, ilegală din 2020, dar primarul localității știa că acolo „încărcau cisternele”. Firma pesedistă care deține stația, abonată la contracte cu statul

Stația GPL din Crevedia, care a explodat sâmbătă seara, funcționa ilegal din 2020, arată un raport preliminar al ministerului de Interne, scrie defapt.ro.

Firma GPL la care s-a produs explozia din Crevedia, soldată cu un mort și zeci de răniţi, se numeşte Flagas SRL şi îi aparţine fiului primarului PSD din Caracal.

Primarul PSD din Crevedia, Petre Florin, știa că acolo „încărcau cisternele”, operațiune ilegală cu atât mai mult cu cât unul din motivele închiderii stației a fost o pompă de transvazare (transfer a lichidelor) a gazului petrolier lichefiat neomologată.

A doua explozie de la Crevedia Video: Twitter

Stația GPL din Crevedia, ilegală din 2020

Din datele preliminare obținute, obiectivul nu mai deţinea autorizație de securitate la incendiu din data de 30.07.2020 şi are închisă activitatea de la data de 14.10.2020.

Pe timpul unui control de prevenire desfăşurat în anul 2020 la acest obiectiv, s-a constatat utilizarea unei pompe de transvazare a gazului petrolier lichefiat neomologată.

Din primele informații la momentul producerii evenimentului pe amplasament s-au desfăşurat operațiuni de transvazare neautorizate”, arată raportul preliminar al ministerului de Interne, publicat de știri pe surse.

Însă primarul PSD din Crevedia, Petre Florin, știa că, la marginea DN 1A, se încarcă cisterne cu GPL.

Momentul unei din exploziile de la Crevedia Filmare: Twitter

„Când am venit eu la primărie, această locaţie avea suspendată activitatea de cei de la ISU, nu mai avea voie să vândă carburanţi la cetăţeni. Dar venea cisterna, încărcau, ştiu ei ce făceau. Cei de la ISU au fost de 2-3 ori în control, dar mai multe informaţii nu deţin. Nu mai aveau voie să vândă la butelii la cetăţeni, dar cisternele încărcau acolo”, a spus edilul-șef.

Stația ilegală GPL de la Crevedia, deținută de fiul unui primar PSD nu putea funcționa fără protecție politică: sunt condiții dure pentru deschiderea și funcționarea unei astfel de stații. Însă firma care deținea stația ilegală din Crevedia, Flagas SRL, făcea un profit consistent: la o cifră de afaceri de 595 de milioane de lei profitul pe 2022 a fost de 32 de milioane de lei.

Potrivit Libertatea, Flagas SRL era „abonată la contracte cu statul”. Firma are peste 50 de contracte cu mai multe primării și școli, potrivit datelor de pe Termene.ro.


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat