Staţia Spaţială Internaţională va efectua o manevră pe orbită pentru a evita impactul cu un deşeu spaţial

Staţia Spaţială Internaţională va efectua o manevră pe orbită pentru a evita impactul cu un deşeu spaţial

Staţia Spaţială Internaţională (ISS) va efectua miercuri o scurtă manevră pe orbită pentru a evita impactul cu un deşeu spaţial, un fragment desprins dintr-un fost satelit chinezesc, a anunţat agenţia spaţială rusă Roscosmos, citată de Reuters.

ISS, la bordul căreia se află în prezent şapte astronauţi, îşi va ridica altitudinea de zbor cu 1.240 de metri pentru a evita impactul cu acel fragment şi se va stabiliza pe o orbită de 470,7 kilometri deasupra Pământului, au anunţat specialiştii de la Roscosmos, care nu au precizat însă dimensiunile acelui deşeu spaţial.

"Pentru a evita deşeul spaţial, specialiştii de la centrul de control pentru misiuni spaţiale au calculat cum să corecteze orbita Staţiei Spaţiale Internaţionale", a precizat agenţia rusă.

Pentru a realiza această manevră pe orbită, ISS se va baza pe motoarele unui vehicul de tip cargo Progress, care este andocat la structura externă a staţiei.

O cantitate tot mai mare de deşeuri spaţiale ameninţă în prezent sateliţii ce orbitează Pământul, făcându-i pe asiguratori să rămână prudenţi atunci când semnează contracte ce vizează dispozitive care transmit fişiere text, hărţi, înregistrări video şi date ştiinţifice. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro