Staţiile NEXT-E de încărcare a vehiculelor electrice vor fi disponibile pe o singură platformă

Staţiile NEXT-E de încărcare a vehiculelor electrice vor fi disponibile pe o singură platformă

Cele 252 de staţii de încărcare rapidă şi ultrarapidă NEXT-E localizate în şase ţări vor fi disponibile pe o singură platformă, după ce membrii proiectului s-au aliat cu specialistul digital în e-mobilitate Hubject, se arată într-un comunicat transmis luni AGERPRES.

Astfel, 222 de staţii multi-standard de încărcare rapidă (50 kW) şi 30 de staţii de încărcare ultrarapidă (150-350 kW) vor fi integrate pe platforma interoperabilă oferită de Hubject, cea mai mare reţea de staţii de încărcare pentru furnizori interoperabili din lume, facilitând astfel călătoriile pe distanţe lungi în regiune.

Punctele de încărcare a vehiculelor electrice sunt amplasate în: Croaţia, Republica Cehă, Ungaria, Slovacia, Slovenia şi România.

Potrivit sursei citate, în prezent, accesul la staţiile de încărcare pentru vehiculele electrice este posibil prin intermediul aplicaţiei companiei participante care a instalat staţia de încărcare.

"Situaţia aceasta se va schimba. Prin adăugarea celor 222 de staţii de încărcare rapidă şi a celor 30 de staţii de încărcare ultrarapidă de către membrii consorţiului NEXT-E la platforma interoperabilă Hubject, orice vehicul electric va putea fi condus fără griji de la graniţa cehă la Marea Adriatică sau la Marea Neagră, utilizând o singură aplicaţie. Astfel, utilizatorii îşi vor putea încărca maşinile în toate staţiile de încărcare ale proiectului NEXT-E prin intermediul platformei interoperabile de la Hubject, determinând astfel o creştere extinsă a mobilităţii clienţilor de e-mobilitate din toate ţările NEXT-E", se menţionează în comunicat.

Proiectul NEXT-E, cofinanţat prin Mecanismul pentru Interconectarea Europei al UE (Connecting Europe Facility - CEF), reprezintă cooperarea dintre patru companii din sectorul energetic - companiile din cadrul Grupului E.ON din Republica Cehă, România şi Slovacia, HEP - Hrvatska elektroprivreda din Croaţia, companiile Grupului MOL din Ungaria, Croaţia, Republica Cehă, România şi Slovenia, Grupul Petrol din Slovenia şi Croaţia - şi doi producători de autovehicule.

Hubject este o asociaţie în participaţiune a companiilor Bosch, Mercedes-Benz, EnBW, Enel X, innogy, Siemens şi Grupul Volkswagen. Hubject îşi are sediul în Berlin, cu filiale în Los Angeles şi Shanghai.

Grupul MOL este o companie de petrol şi gaze internaţională integrată, cu sediul central în Budapesta, Ungaria. Are operaţiuni în peste 40 de ţări, o forţă de lucru dinamică formată din 25.000 de angajaţi în întreaga lume şi peste 100 de ani de experienţă în industrie. Compania controlează trei rafinării şi două combinate petrochimice la nivelul managementului integrat al lanţului de aprovizionare în Ungaria, Slovacia şi Croaţia, precum şi o reţea de 1.933 de staţii de servicii în zece ţări din Europa Centrală şi de Est, dintre care 234 în România.

E.ON este cel mai mare operator de reţea de distribuţie din Europa, aproximativ 75.000 de angajaţi în 15 ţări, după achiziţia innogy, finalizată în iunie 2020. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria