Staţiunile de schi, restaurantele şi hotelurile din sudul Poloniei sfidează restricţiile împotriva COVID-19

Staţiunile de schi, restaurantele şi hotelurile din sudul Poloniei sfidează restricţiile împotriva COVID-19

Staţiunile de schi, restaurantele şi hotelurile din regiunile din sudul Poloniei, care depind în mare măsură de turism, au anunţat miercuri că vor sfida restricţiile împotriva coronavirusului şi se vor redeschide săptămâna viitoare, pe fondul unui climat general de revoltă al antreprenorilor împotriva lockdown-ului instituit, relatează AFP.

Câteva sute de antreprenori din sudul Poloniei s-au alăturat astfel unei campanii de nesupunere condusă de Sebastian Piton.

"Antreprenorii sunt extrem de hotărâţi pentru că îşi dau seama că nu vor supravieţui (din punct de vedere economic) încă o lună - deci nu au de ales", a declarat Piton, care anterior a numit coronavirusul drept o "boală minoră şi plăcută".
 

Foto: (c) Jaap Arriens / EPA


"Aceasta este ultima noastră şansă de a ne folosi de dreptul nostru de veto împotriva acestei politici guvernamentale care ne ruinează", a declarat el pentru agenţia de ştiri poloneză PAP.

Luni, guvernul polonez a prelungit până la sfârşitul lunii ianuarie majoritatea măsurilor luate pentru a stopa răspândirea coronavirsului, forţând pârtiile de schi, cluburile de fitness şi hotelurile să rămână închise publicului larg, în timp ce restaurantele pot oferi în continuare doar servicii de catering.
 

Foto: (c) Leszek Szymanski / EPA


Guvernul a anunţat, de asemenea, că va oferi un miliard de zloţi (peste 200 de milioane de euro) companiilor aflate în dificultate în regiunile montane, o sumă considerată foarte insuficientă de către Piton.

Antreprenorii din zona montană nu sunt singurii care au decis să sfideze demersul guvernului ce vizează stoparea pandemiei, mulţi proprietari de mici afaceri din alte zone ale Poloniei apelând la social media pentru a anunţa reluarea activităţii.
 

Foto: (c) OtwieraMY / Twitter.com


Contul Twitter @OtwieraMY (NOI deschidem) publică numele şi adresele barurilor, restaurantelor, patinoarelor şi a altor afaceri care au ales să sfideze lockdown-ul.

Membri ai industriei turismului şi ospitalităţii din Polonia au intentat o acţiune în justiţie împotriva guvernului, cerând despăgubiri. Sectorul de fitness şi o asociaţie de comercianţi au anunţat, de asemenea, că vor să intenteze un proces împotriva guvernului. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Ministrul Energiei, despre noul ordin ANRE: Omul nu se mai înghesuie la ghișeu, îi vine acasă factura pe ianua…

2 Navalnîi prezintă imagini cu "palatul lui Vladimir Putin": 18.000 de metri pătrați, într-un complex de 7.000 d…

3 Un agent de la Penitenciarul Rahova, prins în flagrant de DNA când lua 10.000 de euro mită. În schimb, trebuia…

4 Activistul de mediu Daniel Bodnar a suferit un grav accident rutier. Medicii spun că nu-şi poate simţi picioar…

5 Ultimul moștenitor al tronului Imperiului Otoman a murit la 90 de ani