Stațiunile montane, atrăgătoare indiferent de anotimp. Locurile răcoroase care înving canicula

Stațiunile montane, atrăgătoare indiferent de anotimp. Locurile răcoroase care înving canicula

Sezonul de vară a început și foarte mulți români merg în concedii. Chiar dacă majoritatea preferă marea, există și iubitori de munte. Astfel, oamenii din turism au alcătuit un top al locurilor care trebuie văzute în această vară.

Gara Sinaia, poarta de intrarea în frumoasa stațiune regală din Prahova SURSA Shutterstock

Chiar dacă soarele și căldura sunt asociate cu litoralul, mulți turiști caută locuri umbrite și liniștite, în care își pot petrece timpul în familie, făcând drumeții montane. La acest capitol, România stă foarte bine și are foarte multe lucruri frumoase de arătat, susțin agenții de turism. Astfel, există câteva locuri pe care cei care iubesc natura ar trebui să le viziteze în această vară.

Care sunt destinațiile preferate de români?

Fără îndoială, cei mai mulți turiști aleg să își petreacă concediile la munte pe timpul iernii. Atunci, sporturile de sezon reprezintă principala atracție și au, chiar și în România, din ce în ce mai mulți adepți. Cu toate acestea, stațiunile aflate la poalele munților nu duc lipsă de turiști nici în restul anului.

Punctul culminant pentru stațiunile montane îl reprezintă anotimpul de iarnă. Atunci, foarte multe persoane vor să își petreacă concediile și Sărbătorile de Iarnă la Brașov, Predeal sau Sinaia, acestea fiind cele mai căutate de clienții noștri.

Cu toate acestea, multe persoane, care iubesc natura, merg la munte și vara, pentru a se răcori și pentru a admira peisajele superbe care sunt din abundență la noi în țară. Astfel, pe perioada sezonului cald lucrurile se schimbă puțin iar stațiunile cu trasee montane sunt cele mai căutate.

Bușteniul, unde se află Babele și Sfinxul, este un loc foarte frecventat de români și nu numai. Aceste obiective atrag foarte multe persoane în fiecare an.

Bâlea Lac este un alt reper important pentru perioada verii, adunând anual foarte mulți vizitatori. Putem completa acest podium cu Vatra Dornei, o stațiune considerată perla Bucovinei. Aceasta este foarte cunoscută mai ales pentru izvoarele cu apă minerală și termală", a precizat Bogdan Diaconu, agent de turism din Iași.

Drumețiile pe munte, la mare căutare

Conform specialiștilor din domeniul turismului, tot mai mulți români au început să fie atrași de plimbările pe munte. Astfel, multe persoane caută trasee cât mai provocatoare, care oferă peisaje superbe.

,,Românii au început să își îndrepte atenția și către plimbările în natură, către traseele montane. Acest lucru putem spune că se datorează și pandemiei, când foarte multe persoane au început să redescopere frumusețile naturii. Țara noastră oferă o mulțime de posibilități la acest capitol. Un traseu foarte frumos este cel către Vârful Toaca, ce pornește din stațiunea Durău, un loc superb, perfect pentru relaxare", a adăugat agentul de turism ieșean.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO Președintele Iranului, Ebrahim Raisi, a murit / „Niciun semn de viață” la locul accidentului, spune televiziunea de stat iraniană

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?