Statul Islamic avertizează că ar putea comite atacuri la Londra, Berlin sau Roma

Organizația jihadistă Statul Islamic (SI) a difuzat marți o înregistrare video în care sugerează că ar putea comite și alte atacuri în Vest, menționând ca posibile ținte Londra, Berlin și Roma, relatează Reuters.

"Dacă ieri a fost Parisul și astăzi Bruxelles-ul, Allah știe unde va fi mâine. Poate va fi la Londra, sau Berlin, sau Roma", a afirmat în limba engleză un membru al grupării jihadiste, în înregistrarea video care arată imagini ale unor atacuri precedente, din 11 septembrie și din conflictul din Orientul Mijlociu.

Statul Islamic a revendicat responsabilitatea pentru atentatele care au ucis 32 de persoane la Bruxelles, în martie, și pentru atacurile de la Paris, de anul trecut, în noiembrie, care s-au soldat cu 130 de morți.

Înregistrarea video de cinci minute prezintă imagini cu Camera Comunelor din Londra și Colosseum-ul din Roma. Potrivit Daily Star, vocea masculină, care se adresează în limba engleză, cu un puternic accent arab, se referă în mod repetat la "națiunile crucii".

"Națiunii ale crucii, acest mesaj este pentru voi, opțiunile voastre sunt câteva. Fie vă alăturați Islamului, sau plătiți tribut, sau vă confruntați cu războiul", afirmă vocea masculină, care explică faptul că Bruxelles-ul și Parisul au fost ținte deoarece "națiunile crucii" nu au înțeles mesajul.

Înregistrarea prezintă de asemenea un clip cu Turnul Eiffel care se prăbușește, imagine despre care se crede că este inspirată de jocurile video Modern Warfare 3. Filmul "Fight Them: Allah Will Punish Them by Your Hands" a fost difuzat luni de Alwaiad, secțiunea media a Statului Islamic.

AGERPRES/( AS — autor: Violeta Gheorghe, editor: Vicențiu Purcărea, editor online: Gabriela Badea)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Se inaugurează o nouă autostradă: Tronsonul din autostrada Transilvania care părea imposibil de deschis …

2 Bine scris...

3 Cătălin Sindile, unul dintre capii Jandarmeriei de la 10 August, pus sub acuzare pentru orele suplimentare înc…

4 Băsescu în direct către Firea: Cea mai preacinstită fecioară, sunteți putredă de coruptă, nu mai vorbiți de Ni…

5 BREAKING Rareș Bogdan, mesaj de ultimă oră care dă frisoane „Ciumei Roșii”!