Statul Islamic revendică atacul cu macetă din Belgia; autorul, un algerian cunoscut pentru 'infracțiuni de drept comun'

Statul Islamic revendică atacul cu macetă din Belgia; autorul, un algerian cunoscut pentru 'infracțiuni de drept comun'

Statul Islamic (SI) a revendicat atacul cu macetă din Belgia, potrivit AMAQ, organ de propagandă al grupării jihadiste, în timp ce parchetul federal belgian a precizat că bărbatul care a rănit sâmbătă două polițiste, înainte de a fi împușcat, este un algerian de 33 de ani cunoscut de poliție "pentru infracțiuni de drept comun, dar nu pentru fapte de terorism", transmite AFP.

"Atacatorul de la Charleroi este un soldat al SI care a desfășurat această operațiune ca răspuns la apelurile de a ataca populația din țări ale coaliției cruciate", a scris AMAQ, făcând referire la coaliția internațională condusă de SUA care desfășoară atacuri aeriene asupra pozițiilor Statului Islamic în Irak și Siria.

"Agresorul a fost identificat. Este vorba de K.B., un bărbat de 33 de ani, de naționalitate algeriană, care se afla în Belgia din 2012", a detaliat parchetul într-un comunicat, adăugând că "două percheziții au fost deja efectuate la Charleroi", orașul valon în care a avut loc agresiunea.

Există "indicii care permit să se considere că atacul a putut fi inspirat de un motiv terorist", a precizat parchetul federal, care a preluat ancheta desfășurată inițial de parchetul din Charleroi. "Un judecător de instrucție specializat în materie de terorism a fost sesizat", se mai arată într-un comunicat.

În privința celor două polițiste atacate sâmbătă cu o macetă în fața sediului poliției din oraș, parchetul a arătat că ele "au fost grav rănite la față și la gât".

"Încercând să îl oprească pe individ, polițistele au dat dovadă de un mare curaj" în fața atacatorului, care a fost împușcat de o a treia colegă, după care a murit la spitalul unde a fost transportat .

Rucsacul pe care el îl avea asupra sa "a fost examinat de serviciul de deminare", care nu a descoperit nicio armă sau explozibil, a menționat parchetul.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro