Statul Islamic revendică atacul cu macetă din Belgia; autorul, un algerian cunoscut pentru 'infracțiuni de drept comun'

Statul Islamic (SI) a revendicat atacul cu macetă din Belgia, potrivit AMAQ, organ de propagandă al grupării jihadiste, în timp ce parchetul federal belgian a precizat că bărbatul care a rănit sâmbătă două polițiste, înainte de a fi împușcat, este un algerian de 33 de ani cunoscut de poliție "pentru infracțiuni de drept comun, dar nu pentru fapte de terorism", transmite AFP.

"Atacatorul de la Charleroi este un soldat al SI care a desfășurat această operațiune ca răspuns la apelurile de a ataca populația din țări ale coaliției cruciate", a scris AMAQ, făcând referire la coaliția internațională condusă de SUA care desfășoară atacuri aeriene asupra pozițiilor Statului Islamic în Irak și Siria.

"Agresorul a fost identificat. Este vorba de K.B., un bărbat de 33 de ani, de naționalitate algeriană, care se afla în Belgia din 2012", a detaliat parchetul într-un comunicat, adăugând că "două percheziții au fost deja efectuate la Charleroi", orașul valon în care a avut loc agresiunea.

Există "indicii care permit să se considere că atacul a putut fi inspirat de un motiv terorist", a precizat parchetul federal, care a preluat ancheta desfășurată inițial de parchetul din Charleroi. "Un judecător de instrucție specializat în materie de terorism a fost sesizat", se mai arată într-un comunicat.

În privința celor două polițiste atacate sâmbătă cu o macetă în fața sediului poliției din oraș, parchetul a arătat că ele "au fost grav rănite la față și la gât".

"Încercând să îl oprească pe individ, polițistele au dat dovadă de un mare curaj" în fața atacatorului, care a fost împușcat de o a treia colegă, după care a murit la spitalul unde a fost transportat.

Rucsacul pe care el îl avea asupra sa "a fost examinat de serviciul de deminare", care nu a descoperit nicio armă sau explozibil, a menționat parchetul.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Ponta a dat în diaree! Tudose l-a dat cu capul de pereți! „Victore, dac-o mai arzi mult la două capete cu PSD-…

2 HOPA! Kovesi iese la rampă pentru a stopa PORCĂRIILE Propagandei PSD! „NU a existat secție pentru magistrați î…

3 MAFIE pe față! Condiția secretă pusă de Tăriceanu pentru a vota Guvernul Orban

4 „Folosiți NUCLEARA, domnule Orban!” Excepționalul mesaj al fostului consilier prezidențial Iulian Fota către p…

5 Rareș Bogdan anunță desființarea Secției Speciale

recomandări

Te ia DNA: Huja Gheorghe

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Avem apă pe Marte. Dar viață?