Statul paralel joacă țurca în capul lui Ciolacu: Clotilde Armand a pierdut alegerile, mai sunt 220 de saci de numărat

Statul paralel joacă țurca în capul lui Ciolacu: Clotilde Armand a pierdut alegerile, mai sunt 220 de saci de numărat

Liderul PSD Marcel Ciolacu a declarat, luni, la TVR 1, că „are informații” potrivit cărora renumărarea voturilor pentru funcția de primar al Sectorului 1 îl dă câștigător pe Dan Tudorache, nu pe Clotilde Armand. Șeful PSD a adăugat că mai sunt saci de numărat, dar trendul se menține. Ciolacu a mentionat ca daca nu-si va da demisia Clotilde Armand, atunci PSD va strange semnaturi pentru organizarea unui referendum de demitere a edilului.

„Dna Clotilde a pierdut alegerile. Mai sunt 220 de saci de numarat, dar trendul e foarte clar, dl Tudorache a castigat alegerile. Cand se desfiinteaza SIIJ se desfiinteaza si aceasta ancheta si o ingropam, nu intelegeam de ce este acest elan de desfiintare a SIIJ. Oamenii aia de la politie (care renumera voturile) si-au facut datoria, cunosc detalii. Diferentele de la sac la sac continua sa fie la fel. Vreau sa o vad pe dna Clotilde, care nu este bolsevica, nu conteaza cine numara, ca isi va da demisia si va pleca. Daca nu, tehnic vom declansa strangere de semnaturi pentru referendum in Sectorul 1 pentru a o demite. Ii anunt cu tristete ca SIIJ nu se va desfiinta in 15 zile pana cand ancheta va fi finalizata”, a declarat Marcel Ciolacu.

Renumărarea voturilor

Un procuror de la Secţia de investigare a infracţiunilor din justiţie (SIIJ) a dispus, printr-o ordonanţă, ca Poliţia Capitalei să renumere toate voturile exprimate la alegerile locale din septembrie 2020 pentru funcţia de primar al Sectorului 1 al Capitalei, câştigate de Clotilde Armand (USR) în faţa lui Dan Tudorache (PSD).

Procurorul Sorin Iaşinovschi a deschis un dosar penal în acest caz, fiind începută urmărirea penală in rem pentru săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu, folosirea influenţei de către o persoană care îndeplineşte o funcţie de conducere într-un partid politic pentru obţinerea de foloase necuvenite, sustragerea sau distrugerea de înscrisuri şi falsificarea documentelor şi evidenţelor electorale.

Dosarul a fost deschis după ce PSD a depus, pe 2 octombrie 2020, o plângere penală la SIIJ, în care reclama comiterea unor fapte de natură penală de către preşedintele USR, Dan Barna, Andrei Nicolaescu - membru USD şi de către Nicolae Sprîncu - procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 şi preşedinte al Biroului Electoral de Circumscripţie al Sectorului 1.

Potrivit ordonanţei întocmită de procurorul Sorin Iaşinovschi, în cadrul anchetei s-a dispus ridicarea listelor electorale permanente, suplimentare şi complementare utilizate la secţiile de votare din Sectorul 1, liste aflate în custodia Judecătoriei Sectorului 1.

De asemenea, procurorul a dispus ridicarea buletinelor de vot utilizate, neutilizate şi nule de la cele 166 secţii de votare din Sectorul 1, stocate în 1.509 saci, aflaţi în custodia Tribunalului Bucureşti. Deocamdată, această operaţiune nu a avut loc, deoarece SIIJ spune că nu are o încăpere pentru a depozita un număr atât de mare de saci.

Au fost audiaţi martori şi au fost ridicate înscrisuri şi mijloace de stocare electronică a imaginilor.

Conform datelor AEP, la alegerile pentru funcţia de primar al Sectorului 1, Clotilde Armand, candidatul susţinut de PNL şi Alianţa USR PLUS, a câştigat cu 40,94% dintre opţiuni, respectiv un număr de 36.455 de voturi. Daniel Tudorache, candidatul PSD, a întrunit 39,81%, reprezentând 35.451 voturi.

Daniel Tudorache a contestat însă acest rezultat şi a depus o plângere penală la Secţia specială de anchetare a magistraţilor, după ce posturile de televiziune au difuzat imagini cu mai multe persoane care intră în sediul Biroul Electoral al Sectorului 1, unde erau depozitaţi saci cu voturi.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria