Statul trebuie să-i dea lui Dan Voiculescu peste 60.000 de lei

Statul trebuie să-i dea lui Dan Voiculescu peste 60.000 de lei

Fiscul trebuie să îi dea lui Dan Voiculescu peste 60.000 de lei, după ce patronul de televiziune a câștigat în civil un proces împotriva Finanțelor Publice București cu privire la suma de 55.869 de lei pe care Fiscul i-a luat-o din pensie peste limita de 1/3 stabilită prin lege.

FOTO Adevărul

Statul trebuie să-i dea lui Dan Voiculescu 55.869 de lei, dar și plus cheltuieli de judecată, deci 63.000 de lei, după ce acesta a câștigat în instanță încă din 2019, în civil, procesul împotriva Fiscului.

Potrivit Ziare.com , atât Judecătoria Sectorului 2, cât și Tribunalul București i-au dat dreptate patronului Antenelor și au respins acțiunea formulată de Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Bucureşti (DGRFP).

S-a dispus întoarcerea executării pentru suma de 55.869,33 lei reprezentând suma totală executată nelegal peste limita de 1/3 din veniturile periodice salariale”, arată hotărârea Tribunalului București.

„Actele de executare emise de către executorul judecătoresc în dosarul de executare nr.1452/SS/2020 sunt netemeinice și nelegale având în vedere următoarele considerente:

Prin cererea înregistrată pe rolul Judecătoriei Sectorului 1 București în dosarul civil (…) a fost contestată de către dl. (Dan Voiculescu – n.r.) executarea silită desfășurată prin înființarea de poprire (…) emisă de AS1FP în calitate de organ de executare la aceea dată, pentru recuperarea sumelor supuse confiscării prin sentinţa penală nr. 701/26.09.2013, pronunţată în dosarul nr. 25479/3/2012** de Tribunalul București Secția a I-a penală, rămasă definitivă prin decizia penală nr. 888/A/08.08.2014 a Curții de Apel Bucureşti (Dosarul ICA – n.r.).

Motivul contestării măsurii popririi (…) a fost nerespectarea de către terțul poprit a dispozițiilor art.729 alin.1 lit.b) Cod proc. civ, respectiv, reținerea sumelor peste 1/3 din venitul lunar al contestatarului de către Raiffeisen Bank.

Prin sentința civilă din 28.02.2019 pronunțată în dosarul nr. (…) a fost admisă în parte contestația la executare în contradictoriu cu Administraţia sector 1 a Finanţelor Publice și Raiffeisen Bank și s-a dispus anularea executării silite efectuate cu depășirea limitei de 1/3 din sumele reprezentând venituri periodice din pensie și din salariu încasate de la angajator începând cu luna februarie 2017”, mai arată Tribunalul București.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat