Stealth Omicron/Simptome severe care duc la delir și apar în două zile de la infectare

Stealth Omicron/Simptome severe care duc la delir și apar în două zile de la infectare

Varianta Omicron a Covid s-a dovedit că provoacă o gamă mai largă de simptome decât tulpina originală de coronavirus, ceea ce o poate face mai dificil de detectat. Cu toate acestea, datele unui studiu Covid au identificat două semne revelatoare comune care ar putea fi un indiciu precoce al infecției cu tulpinaOmicron Stealth.

S-a descoperit că varianta Omicron provoacă o varietate mai mare de simptome decât cele raportate pentru prima dată la începutul pandemiei, când doar trei semne au fost legate de virus, conform nationalworld.com .

S-a constatat că amețelile sunt proeminente în rândul celor infectați cu subvarianta BA.2 și aceasta poate apărea și dispărea pe tot parcursul zilei. Lista NHS recent extinsă reflectă acum diversitatea simptomelor pe care le poate provoca virusul, multe fiind foarte asemănătoare cu răceala și gripa obișnuită.

Simptomele legate de BA.2 par, în general, a fi mai puțin severe decât BA.1 (varianta originală Omicron), ceea ce se reflectă în rata mai scăzută de spitalizare.

Cele mai frecvente sunt:

Rinoree
Delir
Pierderea mirosului
Eczemă
Strănut
Răgușeală
Ganglioni umflați
Urduri roșii pe față sau pe buze
Amețeală
Tuse persistenta
Ceața creierului
Scăderea apetitului
Febră
Miros alterat
Durere de gât
Frisoane
Diaree
Dureri de urechi
Dificultăți de respirație
Vezicule pe picioare
Bătăi neregulate ale inimii
Dureri de ochi
Oboseală
Dureri în piept

Dureri articulare neobișnuite

Simptome mai puțin frecvente:

Iritație care seamănă cu arsuri pe piele
Dureri musculare neobișnuite
Durere abdominală
Pierderea părului
Durere de cap

Se crede că simptomele variantei Stealth se manifestă mai repede decât tulpinile anterioare, apărând în două zile de la infectare.

Varianta este de aproximativ 1,4 ori mai infecțioasă decât BA.1, conform Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), iar acum reprezintă 94% din cazurile de coronavirus din Anglia.

Apariția recentă a variantelor SARS-CoV-2 Omicron care posedă numeroase mutații a stârnit îngrijorări cu privire la scăderea eficacității vaccinurilor actuale, a anticorpilor monoclonali terapeutici și a medicamentelor antivirale pentru COVID-19 împotriva acestor variante.

Linia originală Omicron, BA.1, a predominat în multe țări, dar mai recent, BA.2 a devenit dominantă în cel puțin 68 de țări.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Nunta odraslei interlopului Nuțu Cămătaru, „udată” cu grămezi de bani de Cosmin Olăroiu și Codin Maticiuc

2 Dmitri Medvedev ar fi încercat să se sinucidă? Presa din Ucraina susține că s-ar fi găsit și mai multe bilețele de adio

3 Au scos de la naftalină vechile rachete sovietice! / Semne evidente că Rusia gâfâie pe frontul din Ucraina

4 ULTIMA ORĂ Panică la Gazprom! / Americanii au întrecut Rusia în exportul de gaz către Europa, pentru prima oară în istorie

5 Profa sexy, promovată de PSD inspector școlar în Arad. Vine de la un liceu unde un singur elev a luat Bacul