Steaua s-a calificat în play-off-ul Ligii Campionilor, după 2-0 cu Sparta Praga

Steaua s-a calificat în play-off-ul Ligii Campionilor, după 2-0 cu Sparta Praga

Steaua București s-a calificat în faza play-off a Ligii Campionilor la fotbal, miercuri seara, după ce a învins formația cehă Sparta Praga cu scorul de 2-0 (1-0), pe Arena Națională din Capitală, în manșa a doua a turului al treilea preliminar al competiției.

Steaua s-a impus prin ''dubla'' lui Nicolae Stanciu (31, 62), după 1-1 în meciul de la Praga. ''Roș-albaștrii'' și-au asigurat astfel prezența în grupele Europa League, în cazul în care ar fi eliminați din play-off-ul Champions League.

Steaua a dominat debutul jocului și a atacat în valuri, iar Stanciu a avut prima oportunitate, însă șutul său a fost reținut de portar (11). Sparta a replicat un minut mai târziu, dar Niță a reținut balonul expediat de Lafata (12), apoi fiind la post și la șutul lui Konate (14).

Pintilii a creat și el pericol la poarta lui Bicik (19), dar mingea sa a trecut pe lângă vinclu. Enache a avut o bună ocazie de gol (26), însă un fundaș a respins din fața porții mingea reluată cu capul în urma centrării lui Hamroun.

Steaua a reușit să deschidă scorul (31), prin Stanciu, care a marcat cu un șut superb sub transversală din marginea careului.

Vicecampioana României își putea dubla avantajul (37), când Tamaș a fost aproape să îl surprindă ieșit pe Bicik cu o lovitură liberă de la circa 50 de metri.

Popa a fost și el aproape de gol, dar a trimis peste poartă din mijlocul careului (41).

Ocaziile Stelei se puteau răzbuna în minutul 43, când apărarea stelistă a bâlbâit mingea la o fază, iar Niță a ieșit hazardat, Sparta a marcat prin Lafata, însă golul a fost anulat pentru un presupus ofsaid.

Steaua a început în forță repriza de a doua, iar Hamroun a ratat două șanse bune, șutând prima oară pe lângă poartă (46), iar apoi fiind blocat in extremis de portarul Bicik (49).

În plus, Sparta a rămas în zece oameni din minutul 51, când Brabec a fost eliminat pentru al doilea cartonaș galben, după un fault asupra lui Golubovic.

Hamroun și-a mai încercat încă o dată șansa (56), dar șutul a fost respins de Bicik. Apoi, Sparta a avut o acțiune prelungită, iar Zahustel (59) a tras la colțul scurt, iar Niță a acordat corner.

Stanciu a marcat și al doilea gol al Stelei (62), cu un nou șut din afara careului, după o pasă venită de la Gabi Tamaș.

Sparta a încercat să revină în joc, cu un șut de la distanță al lui Konate (69), dar balonul s-a dus pe lângă țintă.

Hamroun a mai irosit o nouă oportunitate (78), mingea expediată de el ocolind poarta.

Cu Stanciu în formă de zile mari, Steaua a câștigat meritat, în fața unei echipe care a avut o prestație modestă, iar vineri își va afla adversara din faza play-off a Ligii Campionilor.

Steaua București — Sparta Praga 2-0 (1-0)
A marcat: Nicolae Stanciu (31, 62).
București, Arena Națională: 37.127 spectatori
Liga Campionilor — turul al treilea preliminar (manșa a doua)
În prima manșă: 1-1.

Au evoluat echipele:

Steaua: 1. Florin Niță — 44. Gabriel Enache, 4. Gabriel Tamaș, 13. Alin Toșca, 15. Marko Momcilovic — 6. Mihai Pintilii (căpitan), 20. Vlad Achim (11. Muniru Sulley, 64) — 77. Adrian Popa, 10. Nicolae Stanciu (19. Adnan Aganovic, 81), 5. Jugurtha Hamroun — 14. Bojan Golubovic (9. Alexandru Tudorie, 89). Antrenor: Laurențiu Reghecampf.
Rezerve neutilizate: 12. Valentin Cojocaru — 2. Gabriel Simion, 16. Robert Vîlceanu, 24. Dan Popescu.

Sparta: 35. David Bicik — 5. Jakub Brabec, 26. Costa, 3. Michal Kadlec — 6. Lukas Vacha — 28. Ondrej Zahustel, 14. Martin Frydek, 9. Borek Dockal, 18. Tiémoko Konaté — 23. Josef Sural (30. Lukas Julis, 65), 21. David Lafata (căpitan; 11. Lukas Marecek, 84). Antrenor: Zdenek Scasny.
Rezerve neutilizate: 33. Tomas Koubek — 2. Ondrej Mazuch, 17. Ales Cermak, 7. Kehinde Fatai, 24. Matej Pulkrab.

Arbitru: Danny Makkelie; arbitri asistenți: Mario Diks, Hessel Steegstra; arbitru de rezervă: Kevin Blom (toți din Olanda)
Observator UEFA pentru arbitri: Eugen Strigel (Germania)
Cartonașe galbene: Brabec (40, 51), Frydek (59).
Cartonaș roșu: Brabec (51).

AGERPRES (editor: Mihai Țenea, editor online: Adrian Dădârlat)


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro