Steaua se califică în play-off-ul Champions League după ce o distruge pe Viktoria Plzen

Steaua se califică în play-off-ul Champions League după ce o distruge pe Viktoria Plzen

Echipa de fotbal FCSB s-a calificat în play-off-ul Ligii Campionilor la fotbal, după ce a învins formaţia cehă Viktoria Plzen cu scorul de 4-1 (1-0), miercuri seara, pe Doosan Arena din Plzen, în manşa secundă a turului al treilea preliminar al competiţiei.

Vicecampioana României a reuşit un joc excelent la Plzen, reuşind să întoarcă soarta calificării, după un 2-2 la Bucureşti.

Mihai Bălaşa (27), Filipe Teixeira (71), Florin Tănase (76) şi Denis Alibec (79 - penalty) au marcat golurile echipei antrenate de Nicolae Dică, în timp ce pentru vicecampioana Cehiei a punctat Michael Krmencik (64).

Meciul a început rău pentru FCSB, gazdele având o mare ocazie în chiar primul minut de joc, când Kopic a tras din 7 metri în portarul Niţă. Acesta s-a remarcat şi în min. 5, la o pătrundere a lui Krmencik.

Prima şansă de gol a oaspeţilor a venit în min. 13, când Enache nu a ajuns la o minge centrată în faţa porţii goale de Alibec.

Viktoria a continuat să domine jocul şi Krmencik (18) a scăpat spre poartă, dar a trimis alături de ţintă. Apoi, Havel (19) a trimis slab din careu, iar Niţă a reţinut.

FCSB a deschis scorul în min. 27, când Bălaşa a executat formidabil o lovitură liberă de la 30 m şi a trimis mingea în vinclul porţii lui Bolek. Bălaşa a fost aproape de ''dublă'', dar mingea expediată din lovitură liberă de la 25 de metri a trecut foarte aproape de poartă (34). Man a irosit o ocazie uriaşă (40), nereuşind să împingă în plasă şutul-centrare al lui Alibec.

La reluare, Alibec a tras un şut, dar mingea a fost deviată în corner (55).

Michal Krmencik a restabilit egalitatea în min. 64, din centrarea lui Jan Kopic, la o eroare a lui Marko Momcilovic. Viktoria a fost aproape să treacă în avantaj (70), la o greşeală mare a lui Enache, dar Kolar a şutat puţin pe lângă.

FCSB a tranşat soarta partidei şi a calificării prin trei goluri marcate în decurs de opt minute: Filipe Teixeira a înscris după un şut blocat al lui Florin Tănase (71). Tănase (76) a punctat pentru 3-1, după o pasă de excepţie a lui Alibec, iar acesta a marcat din penalty (79), după ce Teixeira a fost faultat în careu de Tomas Horava.

Viktoria a rămas în zece oameni în min. 88, când Krmencik a primit cartonaş roşu pentru lovirea lui Momcilovic.

FCSB îşi va afla adversara din play-off-ul Champions League, vineri, la tragerea la sorţi de la Nyon.

În sezonul trecut, FCSB (Steaua) eliminase din turul al treilea preliminar o altă formaţie cehă, Sparta Praga.

Viktoria Plzen, care a ajuns la şapte meciuri în preliminariile Champions League fără victorie (patru egaluri, trei eşecuri), pierde pentru a treia oară o dublă cu o echipă românească, după cele cu Petrolul Ploieşti şi Astra Giurgiu.

Viktoria Plzen - FCSB 1-4 (0-1)
Au marcat: Michael Krmencik (64), respectiv Mihai Bălaşa (27), Filipe Teixeira (71), Florin Tănase (76), Denis Alibec (79 - penalty).
Plzen, Doosan Arena: 10.802 spectatori
Liga Campionilor - turul al treilea preliminar (manşa a doua)
În prima manşă: 2-2

Au evoluat echipele:
Viktoria Plzen: 13. Petr Bolek - 14. Radim Reznik, 2. Lukas Hejda, 21. Tomas Hajek, 24. Milan Havel - 29. Diego Zivulic (7. Tomas Horava, 63), 17. Patrik Hrosovsky - 11. Milan Petrzela (9. Martin Zeman, 54), 26. Daniel Kolar (căpitan; 23. Marek Bakos, 77), 10. Jan Kopic - 15. Michael Krmencik. Antrenor: Pavel Vrba.
Rezerve neutilizate: 16. Ales Hruska - 25. Ales Cermak, 33. Andreas Ivanschitz, 37. Jakub Reznicek.
FCSB: 1. Florin Niţă - 23. Ovidiu Popescu (20. Vlad Achim, 73), 4. Mihai Bălaşa, 15. Marko Momcilovic, 12. Junior Morais - 5. Mihai Pintilii, 80. Filipe Teixeira - 44. Gabriel Enache, 98. Dennis Man (6. Ionuţ Larie, 46), 10. Florin Tănase (9. Harlem Gnohéré, 86) - 7. Denis Alibec (căpitan). Antrenor: Nicolae Dică.
Rezerve neutilizate: 33. Eduard Stăncioiu - 13. Marian Pleaşcă, 27. Robert Grecu, 29. William de Amorim.

Arbitru: Alejandro Hernandez Hernandez; arbitri asistenţi: Teodoro Sobrino, José Naranjo; arbitru de rezervă: Ricardo De Burgos (toţi din Spania)
Cartonaşe galbene: Petrzela (24), Reznik (26), Zivulic (39), Havel (47), Popescu (50), Krmencik (61), Bălaşa (67), Hrosovsky (72), Bolek (79), Balkos (82), Alibec (84).
Cartonaş roşu: Krmencik (88).

 Sursă: Agerpres


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 Așa o fi?

4 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

5 VIDEO București 2024...