Steaua şi-a egalat cea mai categorică victorie din istorie în cupele europene

Steaua şi-a egalat cea mai categorică victorie din istorie în cupele europene

Formaţia Steaua, care a învins, vineri, cu scorul de 6-0 (0-0), formaţia AaB Aalborg, în prima etapă a Grupei J a Ligii Europa, şi-a egalat cea mai categorică victorie din istoria participărilor în cupele europene.

Steaua a mai câştigat o singură dată în istorie cu scorul de 6-0 în cupele europene. Se întâmpla în primul tur al Cupei Cupelor, sezonul 1979-1980, când gruparea bucureşteană învingea, pe teren propriu, formaţia elveţiană Young Boys Berna.

De asemenea, aceasta este cea mai categorică victorie a Stelei în cupele europene după 1989. Până acum, Steaua mai înregistrase o victorie cu 5-0, în turul I al Cupei Cupelor, ediţia 1990/1991, contra nord-irlandezilor de la Glentoran Belfast.

Cea mai categorică victorie a unei echipe româneşti în cupele europene a fost realizată de Dinamo Bucureşti, care a învins, pe teren propriu, cu scorul de 11-0, formaţia nord-irlandeză Glentoran Belfast, în sezonul 1973-1974 al Cupei Camonilor Europeni.

 


Citește și:

populare
astăzi

1 „Dacă ies lovele, ești prietenul lui cel mai bun! Caracter zero”

2 „Rușine! Trădător de neam și țară!” / Românii, indignați după arestarea trădătorului care spiona pentru Rusia

3 Cum este posibil așa ceva? / Tribunalul București a suspendat recuperarea prejudiciului în dosarul lui Dan Voiculescu

4 VIDEO „Nu-mi vine să cred cât e de subestimat!” / Uimirea unui german care a vizitat Bucureștiul / Ce spune despre micii din Obor

5 Rusia modifică unilateral granițele cu două state NATO în Marea Baltică