Ștefan Lătescu, omul momentului în kickboxingul românesc. Cum se șlefuiește un talent VIDEO

Ștefan Lătescu, omul momentului în kickboxingul românesc. Cum se șlefuiește un talent VIDEO

Ștefan Lătescu, sportiv ce reprezintă Scorpions Iași, este omul momentului în kickboxingul românesc și nu numai. Sportivul în vârstă de doar 21 de ani a reușit o victorie impresionantă în Glory, cea mai tare promoție la nivel mondial.

Ștefan Lătescu SURSĂ FOTO Facebook Ștefan Lătescu

În urmă cu doar câteva zile, Lătescu l-a învins, prin KO tehnic, pe marocanul Ibrahim El Bouni, numărul trei mondial Glory și a reușit să-i ia locul în clasament. Antrenorul Mihai Constantin, cel care l-a descoperit, format și antrenat și pe Cătălin Moroșanu, are numai cuvinte de laudă la adresa luptătorului Ștefan Lătescu.

Mihai Constantin: „Ștefan și-a sacrificat o mare parte din copilărie"

Pentru a ajunge unul dintre cei mai importanți luptători din lume , la vârsta de 21 de ani, Ștefan Lătescu a făcut sacrificii încă de mic.

Ștefan și-a sacrificat o mare parte din copilărie. Era mic, un copil de 12-13 ani, care era doar la loturi și la antrenamente. Îi vedea pe ceilalți copii cum se jucau, iar el își urma visul, mergea la antrenamente. Acestea sunt primele tentații. Cele mai periculoase tentanții apar pe la 18 ani, când începi să dai bine cu pumnul, când te plac toți băieții de cartier, când te văd luptător. Astfel, pot apărea tentațiile foarte mari. Ar trebui făcute multe campanii, iar Ștefan ar putea fi un vector foarte bun de imagine. Ștefan este un model în societate și ar trebui să fie exploatat la maxim. În prezent, cei mici nu mai sunt motivați, doar până la vârsta de 14-15 ani", a povestit antrenorul Mihai Constantin.

Sacrificiile continuă și în prezent

Ștefan Lătescu, sportiv ce va avea șansa să lupte anul viitor pentru titlul mondial, a vorbit despre sacrificiile zilnice pe care le face pentru a ajunge la cel mai înalt nivel. Totodată, acesta a povestit și despre satisfacțiile pe care le are în momentul în care urcă în ring și reprezintă Iașiul și România.

,,În general merg la sală înainte de cursurile de la facultate, unde fac pregătirile alături de Lucian Popa. Antrenamentul durează în jur de trei sau patru ore. Imediat după antrenament merg la facultate, iar apoi îmi fac alergarea pe stadion, în Copou. După, am antrenamentele personale și din nou la facultate. Seara, la 20.30, încep antrenamentul meu specific pe kickbox, cu zece reprize de bătaie. După zece reprize, când obosesc, mă mai ia maestrul la șase reprize", a povestit luptătorul Ștefan Lătescu.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat