Stelian Ion: USR-PLUS a început discuţiile cu PNL pentru a forma o majoritate puternică în Consiliul Local Constanţa

Stelian Ion: USR-PLUS a început discuţiile cu PNL pentru a forma o majoritate puternică în Consiliul Local Constanţa

Candidatul USR PLUS la Primăria Constanţa, Stelian Ion, care a pierdut alegerile locale în favoarea candidatului PNL Vergil Chiţac, a declarat, vineri, că au început discuţiile între reprezentanţii celor două formaţiuni politice privind realizarea unei "majorităţi puternice" în Consiliul Local.

"Le comunic constănţenilor că am avut deja prima întâlnire cu Partidul Naţional Liberal, pentru a discuta chestiunile concrete, astfel încât să ajungem în Constanţa la o majoritate puternică în Consiliul Local, să facem proiectele noastre - proiectul USR PLUS intitulat 'Constanţa renaşte' şi proiectul PNL, să le facem realizabile. Am descoperit în urma discuţiilor foarte multe puncte comune, vom discuta şi am discutat deja şi de chestiunile divergente, le vom elimina pe acelea, păstrăm ceea ce avem în comun şi unii şi alţii şi avem, repet, multe puncte comune. Luăm ce e mai bun din fiecare program şi venim în faţa constănţenilor cu nişte proiecte, cu o atitudine pozitivă, cu o echipă foarte bună. (...) Urmează ca în zilele următoare să îngemănăm cele două proiecte şi să facem unul singur, pe care să-l spunem constănţenilor", a menţionat deputatul Stelia Ion, într-o conferinţă de presă.

El s-a arătat optimist că, în urma primelor discuţii purtate cu liberalii constănţeni, când au "fost atinse puncte concrete", se vor realiza anumite obiective precum efectuarea unui audit în Primăria Constanţa.

"Sunt optimist în urma discuţiilor purtate ieri, pentru că am atins nişte puncte foarte concrete, nişte chestiuni pe care le doream mult pentru municipiul Constanţa şi se pare că se vor realiza. Şi anume, am solicitat de la bun început să se facă un audit în Primăria Constanţa, este esenţial să facem o evaluare organizaţională, a departamentelor, a activităţii acestei primării, pentru că ea a fost ineficientă, are departamente supradimensionate, conduse prost ani de zile. Dacă nu vom face lucrul ăsta, este clar că vom avea un eşec. Şi în urma discuţiilor şi solicitării noastre, s-a răspuns pozitiv. (...) Apoi, vom face o propunere concretă de reorganizare a primăriei", a spus Stelian Ion.

Potrivit acestuia, USR PLUS poate face o majoritate cu PNL şi în Consiliul Judeţean, "fiind de dorit o astfel de apropiere" între cele două formaţiuni politice şi în cadrul respectivei structuri administrative.

Stelian Ion a precizat, referitor la negocierile cu PNL, că USR PLUS Constanţa alege varianta de a merge pe "rezonabilitate, conlucrare", şi nu pe cea "a luptelor continue şi a scandalului în administraţie".

"Am avut practic de ales între două abordări, abordarea veche, aceea a luptelor continue şi a orgoliilor nemăsurate şi a scandalului în administraţie şi ideea de a merge pe rezonabilitate, de a merge pe conlucrare, de a merge pe variantele pe care ni le dorim cu toţii, nu pentru noi înşine, ci pentru Constanţa, pentru a scoate oraşul ăsta din subdezvoltare. Dintre cele două variante am ales-o pe a doua, pentru că este absolut inacceptabil să ne înecăm în resentimente proprii, în lucruri care au rămas reziduale, aşa, în urma campaniei electorale. Ce a fost de spus am spus în campania electorală şi am crezut cu tărie în fiecare cuvânt pe care l-am rostit, dar acum trebuie să ne gândim către viitor", a declarat Stelian Ion. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”