STENOGRAME - Dumitru Iliescu, lui Hrebenciuc, despre cel care i-a dat informaţii: Ştia şi de Băsescu, şi de Ponta

STENOGRAME - Dumitru Iliescu, lui Hrebenciuc, despre cel care i-a dat informaţii: Ştia şi de Băsescu, şi de Ponta

Fostul şef al SPP Dumitru Iliescu îi spunea lui Viorel Hrebenciuc, despre angajatul DNA care a aflat că deputatul este interceptat, că "ştia şi de Ponta, şi de toţi", "ştia cine are dosare, ştia de cei special urmăriţi", "ştia de Băsescu, de 27 de milioane".

În documente din noul dosar penal al lui Viorel Hrebenciuc , procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) redau discuţii interceptate dintre deputatul PSD şi Iliescu. În respectivele conversaţii, fostul şef al SPP i-a confirmat lui Hrebenciuc că este interceptat de procurorii anticorupţie, după cum i-a comunicat un angajat al DNA.

Dumitru Iliescu i-a mai spus lui Viorel Hrebenciuc că respectivul angajat al DNA lucrează la "sectorul de poliţie judiciară" şi "ştia şi de Ponta" şi "de Băsescu, de 27 de milioane".

"ILIESCU DUMITRU: El este acum la sectorul de poliţie judiciară şi lucrează pe partea judiciară şi pe partea de DNA.

VIOREL HREBENCIUC : Mh!
ILIESCU DUMITRU: Mi-a spus: Domnule, lucrez la ...

VIOREL HREBENCIUC: În sfârşit, nu contează!
ILIESCU DUMITRU: Şi a venit cu informaţia asta, ştia şi de Ponta, şi de toţi. Ştia cine are dosare, ştia de cei special urmăriţi ş.a.m.d.
VIOREL HREBENCIUC: Da.
ILIESCU DUMITRU: Ştia de Băsescu, de 27 de milioane, că a stabilit un plan pentru anul ăsta şi mandatele pe care să le ia.
VIOREL HREBENCIUC: Da, da. Mandatele pe cât timp se dau?
ILIESCU DUMITRU: Mandatul se dă în general pe şase luni de zile.

VIOREL HREBENCIUC: Şase luni? Deci sunt încă pe mandat.
ILIESCU DUMITRU: Dacă este un mandat pe siguranţă naţională, înseamnă că mai sunt câteva săptămâni, dar se poate prelungi, naşule.
VIOREL HREBENCIUC: Păi, la mine se prelungeşte în mod sigur.
ILIESCU DUMITRU: Pot să-l dea şi pe o lună, depinde cât au nevoie. Pot să-l dea şi pe trei luni, şi pe şase luni, şi pe un an, dar, de regulă, se dă pentru şase luni de zile.
VIOREL HREBENCIUC: Da, da.

ILIESCU DUMITRU: (Vorbeşte în şoaptă - n.n.) Şi el mi-a spus: 'Nu ştiu de ce, dar pe dosarul lui, pe partea superioară a dosarului era un tabel cu persoanele, s-a primit ordin de la judecător, la propunerea nu a SRI-ului, ci a DNA-ului, pentru mandate de interceptare'. Au mai venit şi alte persoane pe mandat, dar lui i-a sărit în ochi numele dumneavoastră pe mandat. L-am rugat să se documenteze, i-am zis: 'Documentează-te, vezi şi tu dacă poţi să afli mai multe".

Sursa: mediafax.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „Această funcție revine prin tradiție Statelor Unite” / Băsescu dezvăluie că nu România l-a propus pe Mircea Geoană la NATO!

5 Articol dubios despre România apărut în presa de la Budapesta...