STENOGRAME Dosarul Otopeni/PSD/Cum negocia fostul consilier al lui Tudose procentele

STENOGRAME Dosarul Otopeni/PSD/Cum negocia fostul consilier al lui Tudose procentele

Felix Rache, prietenul premierului Tudose și vicepreședinte al CJ Buzău, negocia procentele și sferele de influență cu inculpații din dosarul Otopeni, arată stenogramele din referatul DNA, consultat de defapt.ro .

Rache a fost jurnalist și, la Antena 3, făcea pereche cu Mircea Badea. În 2017, el a ajuns consilier de stat în guvernul Tudose.

„În acest sens, prezintă relevanță discuția din data de 24.08.2022 purtată de Lăscuț Cătălin cu Rache Aurelian Felix, vicepreședintele CJ Buzău, din conținutul căreia rezultă, în esență, următoarele:

-Lăscuț Cătălin îi relatează lui Felix Rache faptul că, în acea zi, de 24.08.2022, a fost la Ministerul Transporturilor și a discutat cu șeful de cabinet al ministrului, iar acesta i-a comunicat lui Lăscuț Cătălin faptul că va avea o discuție cu ministrul Sorin Grindeanu, pentru prelungirea contractului, folosind în discuțiile de la minister, drept instrument de convingere, împrejurarea că Dnata vrea să plece de la 1 ianuarie, adică partea de alimentație din aeroport să nu mai existe;

-cei doi discută despre depunerea unei notificări la Ministerul Transporturilor, privind prelungirea contractului privind spațiile comerciale, iar Felix Rache îi spune sa aștepte și să o depună după ce are un feed-back;

-Felix Rache întreabă dacă prelungirea va viza și contractul Dnata cu CNAB, iar Lăscuț Cătălin a confirmat acest lucru;

-Lăscuț Cătălin este dispus să discute și de prelungirea contractului cu Dnata și că îi va comunica lui Saadeh Hardan faptul că trebuie să îi dea lui o sumă de bani ori procente din firmă cu care să-și onoreze promisiunile față de cei care rezolvă prelungirea contractelor;

Lăscuț Cătălin a precizat că se va vedea a doua zi, însemnând 25.08.2022, cu Saadeh Hardan în care îi va propune prelungirea contractelor, sens în care trebuie să cedeze un procent din ce are DNATA sau un procent din profitul ce se va obține pe perioada ce va fi prelungită”, se arată în referatul DNA.

„Las loc de bună ziua”

Iată discuția lui Cătălin Lăscuț, unul din suspecții din dosar, acționar majoritar la SC Millenium, așa-zisul „rege” al Duty Free-urilor, fiul fostului sef al Direcţiei de Supraveghere şi Control din Direcţia Generală a Vămilor și Felix Rache.

„LĂSCUȚ CĂTĂLIN: Am fost la minister, am stat pe holuri… Era și SORIN pe acolo …(neinteligibil)… birou. Am stat cu ăsta, cu șeful de cabinet. I-am zis… Mi-a zis: „Bă, frate, eu vorbesc cu el, îi trag un… ”

(…)

RACHE AURELIAN-FELIX: Cu ce?

LĂSCUȚ CĂTĂLIN: Cu…

RACHE A URELIAN-FELIX: DNA TA.

LĂSCUȚ CĂTĂLIN: Vezi că trebuie să se întâmple ceva acolo cu DNATA că de la 1 ianuarie nu…. ei nu mai vor să stea… si ei…

RACHE AURELIAN-FELIX: …(neinteligibil)… să pui și aia ce mi-ai spus tu mie …(neinteligibil)…

LĂSCUȚ CĂTĂLIN: Da.

RACHE AURELIAN-FELIX: …(neinteligibil)… la Budapesta s-a prelungit?

LĂSCUȚ CĂTĂLIN: Da. Da.

RACHE A URELIAN-FELIX: Ai înțeles?

LĂSCUȚ CĂTĂLIN: Da.

RACHE AURELIAN-FELIX: …(neinteligibil)… M-ai înțeles?

LĂSCUȚ CĂTĂLIN: Păi, la Bacău mi-a dat cinci, la Timișoara cinci, la Craiova trei pentru că se face terminalul unu că, altfel, mi-ar fi dat și ei tot cinci și…

RACHE AURELIAN-FELIX: Asta, mi-a zis.

(…)

RACHE AURELIAN-FELIX: Da’ noi acuma mărim, contractu’ îl mărim si lu’ Dnata!

CĂTĂLIN LĂSCUȚ: Da! Păi da, acuma sunt…adică, dacă…dacă contractu’ Dnata, asta m-a rugat Sade, să ne vedem mâine, să… n-are informații și-atuncea toată baza lui e-n mine!

RACHE A URELIAN-FELIX: Îhî!

CĂTĂLIN LĂSCUȚ: Io pot să-i zic „Mă omule… ”

RACHE A URELIAN-FELIX: Da’ cât… (neinteligibil)…

CATALIN LĂSCUȚ:...din sută la sută ce ai tu, 40 la sută sunt ale mele!

RACHEAURELIAN-FELIX: …(neinteligibil)… Corect!

CĂTĂLIN LĂSCUȚ: Și când…la revedere! Cu asta pot să-mi onorez si io—

RACHE AURELIAN-FELIX: Corect!

CĂTĂLIN LĂSCUȚ: …să las loc de bună ziua! Și nu cred c-o să zică nu! Adică nu văd niciun fel de problemă”, arată stenogramele, potrivit defapt.ro .


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia