Stenograme EXPLOZIVE în dosarul Truică-Andronic-Tăriceanu! Convorbiri INCENDIARE!

Stenograme EXPLOZIVE în dosarul Truică-Andronic-Tăriceanu! Convorbiri INCENDIARE!

Mai multe discuţii în care apar politicieni importanţi din România sunt în acest moment în posesia procurorilor anticorupţie, care anchetează dosarele de retrocedăre ale averii Casei Regale revendicate de „prinţul” Paul al României.

Mai multe e-mailuri şi discuţii pe aplicaţia WhatsApp, descoperite la percheziţiile infomatice ale telefoanelor mobile, tabletelor, cardurilor de memorie şi ale calculatoarelor au dezvăluit procurorilor DNA care sunt relaţiile pe care VIP-urilor implicate în dosarul „Ferma Regală Băneasa” le au la vârful politicii din România, dezvăluie  Adevărul .

Este vorba de cazul în care sunt trimişi în judecată mai multe persoane, printre care Remus Truică – fostul şef de cabinet al lui Adrian Năstase, Marius Marcovici- fostul consilier al premierului Călin Popescu Tăriceanu, Dan Andronic- patronul ziarului „Evenimentul Zilei”, consultantul israelian Tal Silberstein sau miliardarul Benjamin Steinmetz.

Procurorii anticorupţie arată că cei implicaţi în această afacere ţineau legătura între ei şi se informau reciproc privind stadiul retrocedărilor, stadiul proceselor în instanţă, actelor şi contractelor încheiate urmare a unei înţelegeri din aprilie 2011, dar şi despre articolele apărute în presă referitoare la relaţia lui Paul de România cu firma Reciplia, sau cu alţi membri ai grupării.

„De asemenea, din mailurile transmise/primite, precum şi din comunicările efectuate prin serviciul WhatsApp, rezultă relaţia avută de membrii grupului cu oameni politici influenţi, miniştri, parlamentari, lideri de partid, dovedindu-se astfel influenţa reală pe care grupul o putea exercita pentru atingerea scopului urmărit”, arată DNA.

Remus Truică şi-a criptat datele

Potrivit unor surse judiciare, procurorii DNA au ridicat la percheziţiile din decembrie 2015 mai multe telefoane şi laptopuri, iar volumul de date informatice este unul extrem de mare, aproximativ 15 terabiţi.

De exemplu, doar în cazul lui Andronic a fost vorba de o analiză care a implicat cel puţin 23.000 de mailuri. Surse judiciare au explicat că una din problemele care au îngreunat percheziţia infomatică a fost faptul că Remus Truică folosea un program informatic cu ajutorul căruia cripta toate datele.

Andronic şi Silberstein au oferit consultanţă politică lui Adrian Năstase şi PSD, Călin Popescu Tăriceanu şi PNL, lui Traian Băsescu şi PDL. Într-un caz nou dosar separat din acest caz, procurorii DNA i-au trimis în judecată săptămâna trecută pe preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, şi pe Dorin Marian, fost şef al Administraţiei Prezidenţiale a României.

Tăriceanu este acuzat de mărturie mincinoasă şi favorizarea făptuitorului, în legătură cu declaraţiile date ca martor în dosarul Truică-Andronic, iar Marian de mărturie mincinoasă.

Importanţa funcţiei de consilier al premierului

Preşedintele Senatului ar fi făcut „afirmaţii necorespunzătoare adevărului cu privire la aspecte esenţiale ale cauzei”, atunci când a fost audiat ca martor. Tăriceanu a declarat la DNA, pe 28 aprilie 2016, că nu ştia de retrocedările pe care gruparea condusă de Silberstein, Steinmetz şi Truică voiau să le facă în România. El a negat că l-a prezentat pe Tal Silberstein altor politicieni din România şi că nu ştie cum Marcovici a fost angajat în funcţia de consilier personal.

Procurorii DNA susţin că angajarea acestuia s-ar fi făcut în urma unei înţelegeri cu Silberstein. De altfel, în 2008, Silberstein a fost văzut în repetate rânduri la Guvernul României, vizitându-l pe Tăriceanu, vizite care ar fi fost nejustificate prin prisma activităţii premierului. „Precizăm că la momentul respectiv Tal Silberstein şi asociaţii săi din grupul infracţional făceau demersuri asidue pentru a obţine, prin corupţie, bunuri revendicate de Al României Paul Philippe, iar în această activitate, pentru a-l convinge pe acesta din urmă că grupul are influenţă reală, dar şi pentru a determina funcţionari să încalce legea la soluţionarea cererilor de retrocedare, s-a prevalat de legătura cu primul-ministru, afirmată prin prisma faptului că atât Silberstein, cât şi Marcovici lucrează ca şi consilieri ai acestuia”, susţine DNA.


Citește și:

populare
astăzi

1 „Rusia este pe moarte, iar secretul îl știe Germania”

2 AUDIO Germania făcută mat de Rusia? / Înregistrarea conversației dintre ofițerii germani despre Podul Kerci ar fi autentică

3 „M-am pierdut puțin pe la altă stradă” / Cică așa se numește mai nou adulterul...

4 Prima surpriză în cursa pentru București! Adrian Thiess, omul care l-a făcut primar pe Oprescu, va conduce campania lui Cristian Popescu Piedone

5 „Gugoii” au scos chiloții pe ulucă? / Ilan Laufer: Marian Cucșa este „amanta” lui George Simion