STENOGRAME LIVE Vot covârșitor pentru excluderea lui Ludovic Orban din PNL: 31 de voturi din 35 prezenți

STENOGRAME LIVE Vot covârșitor pentru excluderea lui Ludovic Orban din PNL: 31 de voturi din 35 prezenți

Biroul Executiv al PNL a decis excluderea lui Ludovic Orban din partid, după aproape 30 de ani de când acesta s-a alăturat liberalilor. Decizia a fost luată cu un vot covârșitor în ședința conducerii partidului, 31 dintre cei prezenți votând pentru, 2 împotrivă, iar 2 s-au abținut. decizia finală trebuie să fie aprobată de Consiliul Național.
UPDATE 12:04 Astăzi, Iohannis și slugile lui din PNL aduc PSD la Guvern. Decizia de azi mă face un om liber.
  • Sunt victima unei echipe demolatoare care a cerut excluderea mea din PNL. Sunt onorat, pentru că demonstrează clar că nu am nici o legătură cu nenorocirile făcute de Klaus Iohannis și gașca demolatoare după data de 1 iunie
  • Drepturile și libertățile membrilor PNL sunt încălcate de această gașcă demolatoare care a făcut praf partidul
  • Ar trebui să le fie rușine și când se plimbă pe stradă să stea cu ochii în pământ pentru bătaia de joc față de români
  • Iohannis ar trebui să-și ceară scuze față de cei 6 milioane de oameni care l-au votat. El a intervenit în mod nedemocratic și neconstituțional în alegerile din PNL. Avem de-a face cu premeditare și cu trădarea cetățenilor români, înșelarea speranțelor cetățenilor români. Iohannis și slugile lui din PNL aduc PSD la putere
  • Decizia de azi mă face un om liber să îi reprezinte pe oamenii care cred în valorile liberale
  • Sunt liber să creez o forță politică nouă care să îi reprezinte pe români
  • Sunt liber să construiesc cu toți colegii mei liberali care au onoare o forță care să dea din nou șansa României pentru un proiect național liberal bazat pe valorile creștine
  • Nu îmi pare rău de nimic din ce am făcut în ultimii 30 de ani.

Ora 11.55: Ludovic Orban către Florin Cîțu: ”Nu ești în stare să conduci nici o scară de bloc. În curând nu va mai fi premier și nici președinte al partidului”

Ora 11.53: Dan Vîlceanu către Ludovic Orban: ”Ați încălcat statutul și codul etic. În integralitate codul mai ales. Trebuia să fiți exclus mai demult. V-ați făcut colegii slugi, aveti o obsesie. L-ați exclus pe Cataramă, care făcuse 15% din cât ați făcut dvs”.

Ora 11.45: Florin Roman, vicepreședintele PNL, l-a criticat dur pe Ludovic Orban și i-a reproșat că a acceptat mulți PSD-iști în Partid

Ora 11.31: Ludovic Orban a cerut demisia întregii conduceri a PNL, în frunte cu Florin Cîțu, potrivit surselor G4Media

Context: Biroul Executiv al PNL s-a reunit în şedinţă vineri de la ora 11,00, la Palatul Parlamentului, pentru a discuta despre negocierile avute, în ultimele zile, cu PSD şi UDMR în vederea formării unui nou guvern, anunță Agerpres. De asemenea, în şedinţa BEx al PNL se va discuta despre propuneri pentru şefia SRTv şi SRR.

Preşedintele PNL, Florin Cîţu, a anunţat recent că în şedinţa BEx se va discuta şi despre ultimele declaraţii ale fostului lider al liberalilor Ludovic Orban, urmând să se ia o decizie în acest sens.

Întrebat dacă în şedinţa de vineri va propune excluderea lui Ludovic Orban din PNL, el a răspuns: „Vom discuta declaraţiile domnului Ludovic Orban din ultima perioadă în spaţiul public şi atacurile la preşedintele României şi la preşedintele PNL şi vom vedea decizia BEx”.

Fostul preşedinte PNL Ludovic Orban a anunţat că se va prezenta la şedinţa Biroului Executiv al partidului, dar a precizat că o decizie privind excluderea sa îi revine Consiliului Naţional. El a spus că va cere în şedinţa BEx „demisia lui Cîţu şi a conducerii”, „sistarea oricăror discuţii cu PSD şi refacerea coaliţiei PNL – UDMR – USR”.

Reprezentanţii PNL, PSD, UDMR şi ai minorităţilor naţionale au avut, marţi, primele negocieri oficiale pentru formarea unei majorităţi. Începând de miercuri, echipele PNL şi PSD au avut discuţii pe capitolele programului de guvernare.

PNL și PSD au bătut palma până în acest moment pe domeniile Sănătate, Fonduri Europene, Apărare, Interne și Externe.

Neînțelegeri au apărut în cazul Justiției, Finanțelor, Agriculturii și Muncii, acolo unde echipele de negociere liberală și social-democrată urmează să mai aibă discuții.

Reamintim că miercuri și joi cele două partide au purtat negocieri pe fiecare domeniu pentru un posibil viitor program de guvernare, în cazul unei alianțe între PSD și PNL.


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Foarte interesante amănunte...