Steriu: Revocarea lui Tăriceanu va fi analizată și cu partenerii UNPR; foarte multe voci sunt nemulțumite

Președintele UNPR, Valeriu Steriu, precizează că parlamentarii progresiști vor lua o decizie în cursul zilei de miercuri referitoare la o eventuală revocare a lui Călin-Popescu Tăriceanu din funcția de președinte al Senatului. Liderul UNPR spune că sunt "foarte multe voci nemulțumite de comportamentul lui Tăriceanu din ultima perioadă", care ar fi avut ''destul de multe derapaje evidente".

"Este o decizie pe care o vom analiza (revocarea lui Tăriceanu din funcție — n.r.), o vom lua astăzi, în ședința pe care o vom avea la grupul senatorial UNPR. Vom face în primul rând o analiză a activității, dacă au fost elemente pozitive, elemente negative în ultimul an, vom analiza modul în care domnul Tăriceanu a pornit acest mandat când practic era o altă configurație a Parlamentului, la vremea respectivă UNPR-ul nu era constituit ca și grup, acest lucru s-a întâmplat din februarie acest an, și probabil că la sfârșitul zilei vom avea o decizie'', a declarat miercuri, la RFI, Valeriu Steriu.

El a mai spus că cei 21 de senatori UNPR nu sunt suficienți pentru a asigura o majoritate ca să se finalizeze un astfel de demers.

''Deci este doar, aș putea spune, o cifră care ar putea participa, dar nu și consolida o astfel de majoritate. De asemenea, cred că cel mai important lucru este de a pleca pe o decizie clară de la bun început, nu doar o consolidare. (...) Sunt destul de multe opinii (...). Sunt foarte multe voci care sunt nemulțumite și de comportamentul din ultima perioadă, dar cu toate acestea, e o decizie politică, e o decizie de vot în bloc, nu putem spune că o parte dintre senatori vor vota într-un fel și altă parte dintre senatori va lua o altă direcție. Ne vom consulta și cu partenerii noștri existenți astăzi în protocol, avem o alianță de centru-stânga și vom discuta cu cei din PSD. Cu siguranță, dacă și dânșii se vor ralia acestui demers, se configurează și majoritatea despre care vorbeam mai devreme", a adăugat Valeriu Steriu.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Poliția Capitalei pusă în genunchi în fața interlopilor de șeful Bogdan Berechet

2 Revolta lui Adi Hădean / Am ajuns să mâncăm „nutreţ livrabil cu trei linguri de sare şi una de monoglutamat de …

3 HARTA clanurilor interlope din București. Cine controlează lumea subterană şi cum sunt împărţite teritoriile

4 Categoria „valori” / Povestea neromanțată a infractorilor din clanul Duduianu: Șantaj, trafic de persoane și dro…

5 Richard Emanuel Gheorghe, zis Ciprian Napi, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile pentru uciderea interlo…