Știați că primul portavion al Chinei a fost cumpărat din Ucraina printr-o șmecherie?

Știați că primul portavion al Chinei a fost cumpărat din Ucraina printr-o șmecherie?

Știați că primul portavion al Chinei a fost cumpărat din Ucraina printr-o șmecherie? Liaoning, primul portavion care a intrat în serviciul marinei militare chineze, este bazat pe o navă cumpărată în 1998 din Ucraina. Nava s-a numit inițial Riga și nuafost finalizată, potrivit publicației Popular Mechanics.

Construcția a început în anii 1980, iatr în 1991, când s-a dizolvat Uniunea Sovietică, portavionul era finalizat în proporție de 68%.

Riga a ajuns în China printr-o șmecherie. În 1998 un om de afaceri chinez a cumpărat nava. Acesta susținea că va face din navă un cazinou plutitor!!!

Riga a fost tractată până în China cu remorchere.

Ulterior, cum era de așteptat, statul chinez a preluat portavionul, din clasa Admiral Kuznetsov, de la omul de afaceri și a început modernizarea și transformarea lui.

Imagini din satelit dezvăluie Type 003 - ultimul portavion al Chinei. Nava e în construcție din 2018 și e în faza premergătoare lansării

China urmează să finalizeze construcția celui de-al treilea portavion al său, Type 003. Imaginile din satelit au dezvăluit faptul că nava ar urma să fie lansată recent.

Potrivit Defense News , care a analizat fotografiile prin satelit ale companiei Maxar Technologies, nava se află în faza premergătoare lansării.

E vorba portavionul Type 003. Acesta va fi cel de-al treilea portavion al Chinei.

Portavionul e în construcție din 2018 la șantierul naval Jangnan, la nord-est de Shanghai. Imaginile din satelit realizate de Plant Labs PBC pe data de 31 mai sugerează că lucrările la portavion sunt aproape finalizate.

Foto: Noul portavion al Chinei Type 003, imagini surprinse din satelit realizate de Maxar Technologies. Sursă: Maxar Technologies via Associated Press și Defense News:

1. -imagine fara descriere- (type-003-type-003-maxar-technologies-china_98459900.jpg)

2. -imagine fara descriere- (type-003-maxar-technologies_30698300.jpg)

Type 003, noul portavion al Chinei ar urma să fie lansat în curând

Deși nu există un orizont de timp asupra lansării la apă a noului portavion chinez, publicația chineză Global Times, entitate aflată sub controlul regimului de la Beijing, scrie că „lansarea navei ar putea avea loc în curând”.

China are în prezent două portavioane. Operaționale în acest moment sunt Liaoning și Shandong.

În comparație americanii dețin 11 portavioane.

Din acestea sunt 10 portavioane din clasa Nimitz și unui din clasa Ford.

Toate cele zece nave americane din clasa Nimitz sunt cu propulsie nucleară, precum și portavionul USS Gerald R. Ford din clasa cu același nume.




Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale