Știe el ce știe... Sfatul lui Ponta pentru Marcel Ciolacu...

Știe el ce știe... Sfatul lui Ponta pentru Marcel Ciolacu...

Fostul premier, Victor Ponta, consilier onorific al premierului Marcel Ciolacu, sugerează că liderul PSD nu ar trebui să candideze la prezidențialele din luna septembrie, ci să rămână premier deoarece nu ar avea șanse în turul doi în fața candidatului dreptei. Pe de altă parte, secretarul general al PSD, Paul Stănescu, a declarat că există o cutumă, ca președintele partidului să candideze la prezidențiale, iar o decizie în acest sens ar trebui luată în această săptămână. Ciolacu a declarat luni că ”sunt toate premisele pentru o alianță politică cu PNL, cu candidat comun la prezidențiale și listă comună la parlamentare”. El a repetat declarația pe care o făcuse și duminică seară, imediat după anunțarea primelor rezultate la alegerile europarlamentare și locale.

„Rezultatele ne arată că Marcel Ciolacu și PSD au obținut un scor bun în teritoriu, au luat niște județe, spre exemplu Banat, Timiș, Caraș, nordul Moldovei, asta dacă vă uitați la voturile care vor conta la prezidențiale. Acolo lucurile stau altfel, marile orase nu sunt ale PSD, adică București, Cluj, Timișoara, Ploiești, Brașov, toate sunt ale dreptei, că e USR sau PNL. Luați în calcul că diaspora nu a votat, au fost puține voturi, s-au împărțit, însă vor fi fi cam un milion de voturi din diaspora la turul II la prezidențiale”, a declarat Victor Ponta la RomâniaTV.

Întrebat dacă, în acest context în care marile orașe sunt luate de PNL sau USR, candidatul PSD ar avea șanse reale la aceste alegeri din toamnă, la alegerile prezidențiale, Victor Ponta a răspuns negativ

„Foarte greu în turul II. Dacă vă uitați la voturi, PNL, USR, dreapta, are peste 50%. Ciucă e o persoană total necarismatică, dar nici Iohannis nu e carismatic, nici Nicușor Dan. Și votul anti-PSD întotdeauna funcționează în turul II.

Ciolacu, dacă rămâne premier și șeful celui mai mare partid, va dovedi că a învățat ceva din lecția Năstase și Ponta”, a spus fostul premier.

Ponta îi recomandă indirect lui Ciolacu să nu se arunce în lupta pentru prezidențiale, ci să rămână prim-ministru.

„Scorul domnului Ciolacu este bun ca premier, a luat niște orașe mici, Suceava Piatra Neamț. Dar în orașele mari, scorul e catastrofal. Adică știți foarte bine că la prezidențiale, se adună vot cu vot, nu se adună procente, iar forța principală a PSD-ului, aleșii locali, au intrat, au avut bătălia lor. Dar eu sper să nu ajungem din nou în turul II și să nu ajungem ca un prim-ministru bun, că eu îl consider pe Ciolacu un prim-ministru bun, să devină ținta faimoasei povești „veniți să salvați țara de PSD”, care a existat în 2004, 2009, 2014, 2019.

Eram împreună când i-am spus ca nu îi dau sfaturi la televizor lui Ciolacu, dar i-am spus să fie mai deștept decât Năstase și Ponta. Să se uite la cifre, la activitatea de premier, să se gândească că nu a avut rezultate proaste, dar că votul în turul II în România nu are legătură cu performanța politică, e un vot emoțional, iar emoția întotdeauna a venit „veniți să scăpăm țara de PSD”. Dacă s-ar întâmpla acum altfel, eu aș fi cel mai bucuros, dar nu cred”, a mai fostul premier la România TV.


Citește și:

populare
astăzi

1 Dăncilă îl îngroapă definitiv pe Geoană, care a mințit cu nesimțire despre cum a ajuns el la NATO!

2 VIDEO Imagini spectaculoase de pe frontul din Ucraina, cu un atac rar de manual la nivel de batalion, al rușilor, oprit de ucraineni

3 Polițistul local Bucur Cezar Mihail s-a declarat femeie

4 VIDEO Lovitură cruntă încasată de Rusia în Crimeea! / Canal neoficial al aviației ruse: „Exact așa cum am spus că va fi. Veșnica pomenire…”

5 Un articol care dă fiori despre Siria, țara care a ajuns să supraviețuiască economic din fabricarea unui drog...