ŞTIILE AMIEZII - ECONOMIC - 14 NOIEMBRIE

ŞTIILE AMIEZII - ECONOMIC - 14 NOIEMBRIE

* Economia României, în ultimii trei ani, a fost condusă după două bugete, unul prezentat în Parlament şi altul pentru finanţarea baronilor locali, exact metoda folosită de Al Capone, care avea un registru pentru Fisc şi unul pentru el, a declarat joi, într-o conferinţă de presă, ministrul Finanţelor, Florin Cîţu.

* Deficitul bugetar la 10 luni este 2,84% din Produsul Intern brut, nivel care depăşeşte estimarea pentru întregul an, iar dacă nu facem nimic în următoarea lună şi jumătate deficitul bugetar va depăşi 4%, a declarat joi ministrul Finanţelor, Florin Cîţu.

* Bugetul pentru anul viitor va fi constituit pe proiecte majore şi dacă va exista posibilitatea va fi un buget multianual, a declarat joi, într-o conferinţă de presă, ministrul Finanţelor, Florin Cîţu.

* Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale a alocat miercuri suma de 143,343 milioane lei pentru plata beneficiarilor, pentru diferite destinaţii, informează ministerul printr-un comunicat remis AGERPRES.

* România s-a aflat printre statele Uniunii Europene cu un avans semnificativ al economiei în trimestrul trei din 2019 comparativ cu precedentele trei luni, arată estimarea preliminară publicată joi de Oficiul european de Statistică (Eurostat).

* Puterea de cumpărare a românilor a crescut, în ultimii trei ani, cu 25%, aceasta fiind transferată şi în tendinţele crescătoare pe care le-a înregistrat piaţa financiară din România, a declarat, joi, într-o conferinţă de specialitate, Dan Armeanu, vicepreşedintele Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF).

* Consumul de gaze la nivel naţional a scăzut cu aproximativ 5,7% în primele nouă luni ale acestui an, în timp ce producţia Romgaz a fost mai mare cu 0,7%, potrivit raportului financiar al companiei, remis, joi, Bursei de Valori Bucureşti.

* Creşterea economiei a încetinit în trimestrul trei al acestui an la 3%, pe serie brută, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, după ce, în trimestrul doi, Produsul intern brut (PIB) a urcat cu 4,4% faţă de aceeaşi perioadă din 2018, potrivit datelor publicate joi de Institutul Naţional de Statistică.

* Germania a evitat recesiunea în trimestrul trei din 2019, datorită cererii interne solide, a anunţat joi Peter Altmaier, ministrul Economiei, care a avertizat că evoluţiile economice rămân fragile, transmit DPA şi Reuters.

* Indicii Dow Jones Industrial şi Standard and Poor's 500 ai Bursei de la New York au închis miercuri în creştere, după ce Jerome Powell, preşedintele Rezervei Federale a SUA (Fed), a afirmat că economia internă este într-o stare bună, piaţa forţei de muncă este solidă şi va urma o perioadă de "expansiune susţinută", transmit Xinhua şi Reuters. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...