Ştirbu (PNL) susţine că sportivii şi artiştii trebuie să primească în continuare renta viageră

Ştirbu (PNL) susţine că sportivii şi artiştii trebuie să primească în continuare renta viageră

Deputatul PNL Olt, Gigel Ştirbu, a declarat, miercuri, că sportivii şi artiştii trebuie să primească în continuare renta viageră şi a calificat drept "răzbunare" faptul că parlamentarul PSD Adrian Solomon a depus un amendament la proiectul de lege referitor la eliminarea pensiilor speciale pentru a fi eliminată respectiva sumă de bani.

Ştirbu a precizat, potrivit unui comunicat remis AGERPRES, că, în situaţia în care respectivul amendament va trece de plenul Camerei Deputaţilor, va solicita Guvernului să facă demersurile necesare astfel încât artiştii şi sportivii să nu aibă de suferit, iar modificările legislative în cauză să nu fie aplicabile.

Parlamentarul PNL, preşedinte al Comisie de Cultură din Cameră, consideră amendamentul referitor la eliminarea rentei viagere pentru sportivi şi artişti drept unul "toxic", "meschin şi nedrept".

"Astfel, ieri (marţi - n.r.), s-a încercat otrăvirea unei legi sănătoase pentru cetăţeni, printr-un amendament toxic, menit să aducă un prejudiciu de imagine PNL-ului. Şi ce să vezi? Victime colaterale: sportivii şi artiştii. Aceste valori incomensurabile ale societăţii noastre, adevăraţi ambasadori ai României care, prin eforturile lor, promovează şi dezvoltă imaginea ţării în afara graniţelor. Pentru PSD, sportivii şi artiştii sunt buni doar la poze, în campanii electorale sau când e rost de performanţă. (...) Dacă acest amendament meschin şi nedrept va trece astăzi şi de plenul Camerei Deputaţilor, voi solicita Guvernului să facă demersurile necesare astfel încât modificările propuse de PSD să nu fie aplicabile şi, astfel, sportivii şi artiştii să nu aibă de suferit de pe urma răfuielilor politice", se arată în comunicatul deputatului liberal.

Gigel Ştirbu, a afirmat, pentru AGERPRES, că, în situaţia în care amendamentul privind eliminarea rentei viagere pentru sportivi şi artişti va fi adoptat în plenul Camerei, va solicita Guvernului să reintroducă aceste indemnizaţii pentru cele două categorii.

"Dacă cumva trece prevederea asta, ce am putea face este să dea Guvernul ordonanţă de urgenţă să le reintroducă. Este un drept câştigat (de către sportivi şi artişti - n.r.). Un sportiv care la 35 de ani se lasă de activitate şi care a avut succese în beneficiul României nu are, efectiv, din ce să trăiască. E vorba de sportivi care au avut rezultate, campioni în plan internaţional, campioni olimpici", a afirmat Ştirbu.

Comisia pentru muncă din Camera Deputaţilor a adoptat, marţi, la propunerea preşedintelui comisiei, Adrian Solomon (PSD), un amendament care vizează eliminarea rentei viagere pentru sportivi şi artişti, dar şi a indemnizaţiei de 50% pentru ziariştii care au ieşit la pensie, membrii ai unor asociaţii de profil. Social-democratul a precizat însă că nu va susţine prevederile respective în plen. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...