Știrbu: Irina Radu, audiată de Comisia de cultură în privința amânării interviului cu Cioloș

Comisia de cultură, arte, mijloace de informare în masă a Camerei Deputaților o va audia luni, de la ora 14,00, pe Irina Radu, președinte-director general al TVR, pe tema amânării difuzării interviului acordat de premierul Dacian Cioloș pentru emisiunea "Viața Satului", a declarat pentru AGERPRES președintele acestui for, Gigel Știrbu.

El a precizat că mai mulți membri ai comisiei, reprezentanți ai PNL, UDMR, independenți, au solicitat ca Radu să fie audiată.

Televiziunea publică a anunțat că a decis să amâne difuzarea, duminică, a interviului acordat de premierul Dacian Cioloș emisiunii 'Viața Satului', ținând cont că este perioadă de campanie electorală.

"Având în vedere perioada de campanie electorală pe care o traversăm, conducerea SRTv a decis amânarea difuzării interviului acordat de premierul Dacian Cioloș emisiunii 'Viața Satului'. Dorim evitarea oricăror interpretări care s-ar putea naște din mai multe motive. Primul motiv decurge din faptul că premierul reprezintă imaginea de campanie a unui partid, ceea ce poate crea impresia unei emisiuni de campanie — și ar fi incorect; imaginea premierului apare atât pe afișele, cât și în clipurile electorale care se difuzează pe toate posturile, inclusiv la TVR", a precizat TVR, într-un comunicat.

Potrivit sursei citate, un alt motiv este faptul că "în interviul acordat nu există știri la zi sau comunicări importante și urgențe care să nu poată fi difuzate post-campanie electorală" . Televiziunea publică a amintit că "premierul a fost invitat deja la TVR, în timpul acestei campanii electorale, participând la o emisiune live, pe TVR 1, o oră, săptămâna trecută, pentru a face bilanțul unui an de guvernare".

"Faptul că anunțăm această reprogramare acum nu face decât să confirme că a fost o decizie luată după analizarea tuturor aspectelor și pe care ne-o asumăm în primul rând în fața publicului nostru. Și pentru ca informația să circule mai repede, în cazul în care prin discuții cu reprezentanții premierului se va considera util, ne manifestăm disponibilitatea de a difuza emisiunea pe TVR+ (în mediul on line) înaintea difuzării pe TVR 1", a explicat TVR.

Televiziunea publică a anunțat că va propune PNL "să folosească spațiul electoral care i se cuvine prin distribuția mai sus amintită și pentru a difuza interviul premierului sau părți considerate importante din acesta'".

Conform unor surse oficiale, premierul Dacian Cioloș a onorat "cu bună credință" o invitație adresată de TVR în calitatea sa de prim-ministru, înregistrând încă de miercuri un interviu în cadrul emisiunii 'Viața Satului', iar comunicarea dinspre TVR privind amânarea difuzării acestui interviu a fost făcută sâmbătă seară.

"Interviul înregistrat este pur informativ", motiv pentru reprezentanții premierului nu sunt de acord ca interviul să fie difuzat pe spațiul electoral, au precizat sursele citate, adăugând că, "în termenii explicați de TVR", aceștia nu sunt de acord nici ca emisiunea să fie difuzată în avans pe internet.

Președintele PNL, Alina Gorghiu, a acuzat TVR de cenzură. "TVR rămâne, din păcate, prin deciziile șefilor săi fideli PSD, blocată în promiscuitate profesională, oricât de mult ar încerca să se spele la față", a spus Gorghiu.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Şeful spitalului principal din Wuhan a murit de infecţie cu coronavirus. Partidul ar vrea să amâne Congresul d…

2 VIDEO Priviți, presa americană independentă continuă să publice imagini cu adevărul din China

3 Nu vă lăsați manipulați de mafia securistă!

4 Udrea / Eram în topul politicienilor care conduc astăzi țara și chiar Europa, dacă nu era un plan ticluit afară…

5 PSD lăcrimează / Carmen Dan, Manda, Codrin Ștefănescu și Mitralieră când îl văd pe Dragnea adus cu cătușe...

recomandări

Te ia DNA: Neculai Ontanu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Cea mai rapidă mașină din lume e aproape gata