Știre-șoc în Italia: Roberto Mancini și-a dat demisia de la cârma naționalei

Știre-șoc în Italia: Roberto Mancini și-a dat demisia de la cârma naționalei

Roberto Mancini (58 de ani) și-a dat demisia din postura de selecționer al naționalei Italiei, deși mai avea contract până în 2026. Știrea a fost confirmată de federația italiană, care a anunțat că va comunica în curând numele noului antrenor.

Roberto Mancini își ia adio de la naționala Italiei. Foto Getty images

”Mancini a demisionat din funcția de selecționer al echipei naționale. FIGC va evalua cea mai bună opțiune pentru Squadra Azzurra. Având în vedere angajamentele importante și apropiate pentru calificarea la UEFA Euro 2024, numele noului selecționer al echipei naționale va fi anunțat în zilele următoare.

Federația Italiană de Fotbal anunță că a luat act de demisia lui Roberto Mancini din funcția de comisar tehnic al echipei naționale a Italiei, primită ieri seara târziu (n.r. - sâmbătă). Astfel, se încheie o pagină importantă din istoria Squadrei Azzurra, începută în mai 2018 și încheiată cu finala Ligii Națiunilor 2023; între ele, victoria la Euro 2020, un triumf cucerit de un grup în care toate individualitățile au reușit să devină o echipă.

A plecat în plină fază a calificărilor la Euro 2024

Având în vedere angajamentele importante și apropiate pentru calificarea la UEFA Euro 2024 (10 și 12 septembrie cu Macedonia de Nord și Ucraina), FIGC va comunica în zilele următoare numele noului antrenor al echipei naționale”, a fost comunicatul federației italiene după ce s-a aflat că Roberto Mancini a părăsit postul de selecționer.

Demisia tehnicianului vine cu 10 luni înainte de Euro 2024, unde ”Squadra Azzurra” va trebui să își apere titlul câștigat în fața Angliei. Asta bineînțeles, dacă se califică, momentan aflându-se pe locul 3 în grupa C, în spatele Angliei și Ucrainei, cu o victorie și o înfrângere în actuala stagiune de calificare. Mancini a avut și nereușite, Italia ratând calificările la ultimele două ediții ale Cupei Mondiale (2018 Rusia și 2022 Qatar).

Luciano Spalletti, primul pe listă

Pe banca selecționatei din ”Cizmă”, Roberto Mancini a strâns 61 de meciuri, dintre care 39 au fost victorii, 13 egaluri și 9 înfrângeri. La nivelul echipelor de club, italianul le-a antrenat pe Fiorentina (2001 - 2002), Lazio (2002 - 2004), Inter Milano (2004 - 2008), Manchester City (2009 - 2013), Galatasaray (2013 - 2014), Inter Milano (2014 - 2016) și Zenit Sankt Petersburg (2017 - 2018). Are ]n palmares 3 titluri de campioană în Italia, 4 cupe ale Italiei, două Supercupe ale Italiei, un titlu în Premier League, FA Cup, Supercupa a Angliei și Cupa Turciei.

Primul nume vehiculat pentru a prelua naționala Italiei este cel al lui Luciano Spalletti. Fostul antrenor al lui Adrian Mutu a plecat de la Napoli la finalul sezonului trecut, după ce a câștigat Serie A.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat