ŞTIRILE AMIEZII - ECONOMIC - 11 SEPTEMBRIE

ŞTIRILE AMIEZII - ECONOMIC - 11 SEPTEMBRIE

* Rata anuală a inflaţiei a coborât la 3,9% în luna august a acestui an, de la 4,1%, în luna iulie, în condiţiile în care mărfurile nealimentare s-au scumpit cu 2,98%, cele alimentare cu 5,02% iar preţul serviciilor a înregistrat un avans de 4,23%, potrivit datelor publicate miercuri de Institutul Naţional de Statistică (INS).

* Citricele şi alte fructe meridionale s-au scumpit în august cu 2,39% faţă de luna anterioară, tutunul şi ţigările cu 1,39%, iar preţul serviciilor de transport aerian a urcat cu 11,49%, conform datelor publicate miercuri de Institutul Naţional de Statistică.

* Acordul de Colaborare pentru crearea Platformei Financiare, proiect ce urmăreşte promovarea, în cooperare cu instituţiile interesate, a principiilor dezvoltării economice durabile şi ale progresului social, a fost semnat de 11 instituţii reprezentative ale industriei financiare din România, potrivit unui comunicat de presă comun al instituţiilor semnatare, remis miercuri AGERPRES.

* Doi din trei elevi români consideră că noile meserii ale viitorului vin din domeniile roboticii, inteligenţei artificiale, calculatoarelor şi imprimării 3D, arată un sondaj realizat de INACO - Iniţiativa pentru Competitivitate - derulat la sfârşitul anului 2018, după primul an şcolar în care elevii au luat contact cu prima ediţie a Ghidului Meseriilor Viitorului.

* Acţiunile London Stock Exchange au crescut semnificativ miercuri, după ce rivala Hong Kong Exchanges & Clearing (HKEX) a propus combinarea celor doi operatori bursieri, care evaluează LSE la 29,6 miliarde de lire sterline (36,6 miliarde de dolari), transmit MarketWatch, BBC şi Reuters. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”